Πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ για την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική δικαιοσύνη

Πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ για την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική δικαιοσύνη
Το λογότυπο του Κινήματος Αλλαγής Eurokinissi

Τα 39 μέτρα της πρότασης νόμου του ΚΙΝΑΛ αποτελούν την κωδικοποίηση των προτάσεων που διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά στην ΔΕΘ. Επίθεση από το ΚΙΝΑΛ κατά της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ.

Πρόταση νόμου με δέσμη μέτρων για την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική δικαιοσύνη κατάθεσε το ΚΙΝΑΛ επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις πολύχρονες δεσμεύσεις που ανέλαβε, οι οποίες «υπονομεύουν την ανάπτυξη, οδηγούν σε διάλυση το κοινωνικό κράτος». Τα 39 μέτρα της πρότασης νόμου του ΚΙΝΑΛ αποτελούν την κωδικοποίηση των προτάσεων που διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά στη ΔΕΘ. Το ΚΙΝΑΛ στρέφεται κι εναντίον της ΝΔ κατηγορώντας την ότι «επιχειρεί να αξιοποιήσει την αποτυχία και την ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για να πετύχει με «λευκή επιταγή» την Συντηρητική Παλινόρθωση».

Όσον αφορά το κόστος της πρότασής του, το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι αυτό «θα καλυφθεί από τον δημοσιονομικό χώρο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για τα επόμενα έτη» επισημαίνοντας ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα «πρέπει να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά, αντί να αναλωθεί σε πελατειακές σκοπιμότητες». Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «επί πλέον πόροι θα αντληθούν από την αύξηση του ΑΕΠ που θα επιτευχθεί, μιας και οι προτάσεις μας βελτιώνουν σημαντικά το επενδυτικό κλίμα, καθώς και από την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών που λιμνάζουν».

Οι οκτώ θεματικοί άξονες της πρότασης νόμου του ΚΙΝΑΛ

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ κινείται σε οκτώ θεματικούς άξονες:

– Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των νοικοκυριών με μέτρα όπως η μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, η μείωση εισφορών μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών, η μείωση φόρων που αυξήθηκαν κατά την διάρκεια του Μνημονίου, καθώς και φορολογικά κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίες, αλλά και μέτρα για την διευκόλυνση της ρύθμισης των οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

– Μέτρα στήριξης των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής με μειώσεις φόρων, δυνατότητες ρυθμίσεων οφειλών και φορολογικά κίνητρα κι άλλα κίνητρα για την ενίσχυση της παραγωγής.Κεφάλαιο Γ

– Ενίσχυση εργαζομένων και ανέργων και αντιμετώπιση της παγίδας φτώχιας με επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων που περιορίστηκαν κατά την περίοδο του Μνημονίου, καθώς και ειδικά μέτρα για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

– Άρση των ακραίων αδικιών και ρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού νόμου Κατρούγκαλου.

– Στήριξη ΑμεΑ κι ηλικιωμένων με αναβάθμιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και μέτρα στήριξης κι ένταξης των ΑμεΑ στην αγορά εργασίας.

– Ανάκτηση από την Ελληνική Δημοκρατία του ελέγχου Δημόσιας Περιουσίας με αλλαγή του τρόπου διορισμού του εποπτικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και κατάργηση της απόφασης παραχώρησης ακινήτων στην εταιρεία αυτή.

– Νησιωτική Πολιτική με επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά κι επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλα τα νησιά, χωρίς εξαιρέσεις

– Προστασία της πρώτης κατοικίας και βιώσιμη και οριστική ρύθμιση υφιστάμενων οφειλών με προστασία της κατοικίας από τους μαζικούς πλειστηριασμούς και την ρύθμιση υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών με 120 δόσεις και προκαταβολή 5%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα