Πρώτη συνάντηση Ιερώνυμου-Κουτσούμπα

Πρώτη συνάντηση Ιερώνυμου-Κουτσούμπα
EUROKINISSI

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνάντησε ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Τι δήλωσαν για την κρίση και τη θέση της Εκκλησίας

"Ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Αρχιεπίσκοπο, ανταλλάξαμε σκέψεις για τις εξελίξεις και την κατάσταση στη χώρα μας, την κρίση που βιώνει ο λαός μας, την φτώχεια, την ανεργία και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία και ταυτόχρονα είδαμε την κατάσταση στην περιοχή, ενημερώσαμε τον Αρχιεπίσκοπο για την ανησυχία του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στην Συρία, τους κινδύνους πολεμικής εμπλοκής και βεβαίως επισημάναμε την αναγκαιότητα ο λαός μας να επαγρυπνεί γύρω απ' αυτές τις εξελίξεις" δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

"Φυσικά είναι διακριτοί οι ρόλοι της Εκκλησίας και των πολιτικών κομμάτων, ο ρόλος του ΚΚΕ στην χώρα μας, δίνουμε την διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό του λαού μας, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες σε μια άλλη κοινωνία" κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

"Είναι μια ευχάριστη μέρα για ένα πρωτόγνωρο γεγονός με την επίσκεψη του γγ του ΚΚΕ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών" δήλωσε, από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι «όπως περιέγραψε ο κ. Κουτσούμπας, η συνάντησή μας ήταν γενική, αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, οπωσδήποτε τονίστηκε κατ' επανάληψη ο διαφορετικός ρόλος της Εκκλησίας από εκείνο των κομμάτων, επομένως και του ΚΚΕ, μην ξεχνάμε ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα με την δική του ιδεολογία, πράγμα που δεν συμβαίνει με την Εκκλησία».

"Η Εκκλησία δεν είναι ιδεολογία, είναι πράξις, είναι βίωμα, που σημαίνει ότι κάθε στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να ανοιγόμαστε στον άλλον άνθρωπο που έχει ανάγκη και βρίσκεται σε δυσκολία" ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος, προσθέτοντας ότι "υπήρξε και ο τονισμός των αναγκών των συνανθρώπων μας, όπως είναι η ανεργία, η φτώχεια, ο σωρός των προβλημάτων που υπάρχουν και η υποχρέωση που έχουμε, καθένας από την δική του σκοπιά, να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια".

"Επομένως για όλους μας τίθεται ένα θέμα συνευθύνης" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έγιναν συζητήσεις και για τις δυσκολίες έξω από τον χώρο της Ελλάδος που έχουν επιδράσεις στην πατρίδα μας, αναφερθήκαμε στο θέμα του κινδύνου του πολέμου στην Συρία και κυρίως, από πλευράς δικής μου, τονίστηκε το θέμα των χριστιανών που βρίσκονται στην Συρία και στην Μ. Ανατολή και είναι και αυτό ένα θέμα που δημιουργεί ανησυχίες».

"Ήταν λοιπόν μια συζήτηση επί γενικών θεμάτων και πιστεύω ότι θα δοθεί πάλι ευκαιρία να πούμε κάτι βαθύτερο ή ουσιαστικότερο" κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network