Προτροπή Σημίτη προς κυβέρνηση: Να κλείσει άμεσα η συμφωνία

Προτροπή Σημίτη προς κυβέρνηση: Να κλείσει άμεσα η συμφωνία

"Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνία. Αν δεν οδηγήσει σε συμφωνία η εξέλιξη θα είναι αρνητική", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης από το βήμα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Μήνυμα επιτάχυνσης των εξελισσόμενων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους εταίρους της εξέπεμψε την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, προσερχόμενος σε εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου ταξινόμησης και ψηφιοποίησης του προσωπικού αρχείου του, δήλωσε: "Η διαπραγμάτευση πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνία. Αν δεν οδηγήσει σε συμφωνία, η εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική. Πρέπει να επιτύχουμε τον συμβιβασμό, που είναι αναγκαίος». Σχολιάζοντας τα μέτρα τα οποία θα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση σε περίπτωση συμφωνίας, ο κ. Σημίτης επισήμανε πως «κάθε συμφωνία έχει όρους. Και αυτή θα έχει όρους». Και πρόσθεσε ότι οι όροι θα πρέπει να συζητηθούν και να συνομολογηθούν κατά τρόπο ο οποίος «θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών".

Αναφερόμενος στην πορεία της Ελλάδας από την ένταξη στην ΟΝΕ έως σήμερα, είπε ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη και ότι "δεν μπορεί να πιστεύουν κάποιοι ότι αυτοί θα παίζουν τα νταούλια και οι άλλοι θα χορεύουν. Δεν γίνεται αυτό και, αν θέλετε, δεν συνδυάζεται με τη μαρξιστική φιλοσοφία".

Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθησαν πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στο Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων οι κ.κ. Δ. Ρέππας, Ανδρ. Λοβέρδος, Τ. Γιαννίτσης, Φώφη Γεννηματά, Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας, Συμ. Κεδίκογλου, Π. Οικονόμου κ.ά. Μίλησαν η κ. Δάφνη Σημίτη, η οποία είναι πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Σημίτης», και οι κ. Δάφνη Κυριάκη–Μάνεση και Εύη Σαχίνη. Θέμα της συζήτησης ήταν η ανάδειξη και η αξιοποίηση του αρχείου του πρώην πρωθυπουργού, το οποίο αριθμεί περί τα 40.000 έγγραφα.

Το αρχείο εκτείνεται χρονικά από τη δεκαετία του ’60 και τον Ομιλο Παπαναστασίου (ο κ. Σημίτης ήταν από τα ιδρυτικά μέλη) και περιλαμβάνει έγγραφα από την αντιδικτατορική δράση του κ. Σημίτη, μέχρι την πρωθυπουργική θητεία του (1996-2004).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
SHARE:

24Media Network