Προβληματίζονται και υποβαθμίζουν την ανακοίνωση των Εφέδρων

Προβληματίζονται και υποβαθμίζουν την ανακοίνωση των Εφέδρων
Λίγα λεπτά μετά τις 18.00 της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2013, ξεκίνησε η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με κεντρικό ζήτημα το μέλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης προσήλθαν στο Μαξίμου με αντιπροτάσεις επί της πρότασης του κ. Σαμαρά για τη Δημόσια Τηλεόραση. Στο στιγμιότυπο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Υποβαθμίζει η κυβέρνηση την ανακοίνωση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα με την ανακοίνωση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε πως το θέμα “θα πρέπει να μας προβληματίσει”, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σημασία του και επισημαίνοντας πως “η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι προσηλωμένη στη Δημοκρατία”.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έλεγαν ότι αυτές οι οργανώσεις εφέδρων είναι ιδιωτικά σωματεία, που δεν αποτελούν μέρος του στρατεύματος ούτε εποπτεύονται από το υπουργείο.

Ο μόνος αναγνωρισμένος και εποπτευόμενος από το υπουργείο βάσει νόμου του 1960 είναι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως είπε ο πρόεδρός του, έφεδρος ταγματάρχης Αλ. Κόντος στην Καθημερινή, η ανάμειξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολιτική κάνει κακό στη δημοκρατία και βλάπτει τον πανάρχαιο θεσμό της εφεδρείας.

Σε ό,τι αφορά τις εν λόγω οργανώσεις, δεν εκφράζουν την εφεδρεία. Πρόκειται για ιδιωτικές πρωτοβουλίες αποστράτων που παίζουν πολιτικά παιχνίδια.

Η υπόθεση συζητήθηκε και στη Βουλή από τους εκπροσώπους των ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Ο κ. Δ. Παπαδημούλης επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, ενώ υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να του δώσει διαστάσεις για πολιτικές σκοπιμότητες, χαρακτηρίζοντας “φαιδρούς” όσους στο Μαξίμου νομίζουν ότι μπορούν να ξαναστήσουν το δίλημμα “Σαμαράς ή τανκς”.

Και ο κ. Μ. Βορίδης, πάντως, υποστήριξε ότι η ανακοίνωση στερείται σοβαρότητος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πολιτικά στελέχη που ξέρουν το Άμυνας δεν υποτιμούν το ζήτημα, λέγοντας ότι υπάρχουν διασυνδέσεις ανάμεσα σε αποστράτους με τέτοιες απόψεις και εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Πηγή: Καθημερινή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα