Ψαριανός: Η επανάσταση του 21 απέτυχε, την Ελλάδα δημιούργησε η τρόικα του Ναυαρίνου

O Γρηγόρης Ψαριανός
O Γρηγόρης Ψαριανός EUROKINISSI

Αυτά που είπε από το βήμα της Βουλής ο Γρηγόρης Ψαριανός για την ελληνική επανάσταση του 1821 θα προκαλέσουν σίγουρα αίσθηση. "Λέμε παραμύθια στον κόσμο" τόνισε.

Μία αν μην τι άλλο... τολμηρή άποψη εξέφρασε την Πέμπτη ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας στο βήμα της Βουλής. Ο βουλευτής του Ποταμιού χαρακτήρισε αποτυχημένη την ελληνική επανάσταση του 1821 και συμπλήρωσε ότι το ελληνικό κράτος το δημιούργησε η "τρόικα του Ναυαρίνου".

Ολα όσα τόνισε: «Οι επαναστάσεις ξεκίνησαν τον προηγούμενο αιώνα από τους Φιλικούς και απέτυχαν. Η επανάσταση του ’21 που λένε για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο. Μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος. Η επανάσταση του 1821 συνετρίβη. Ως το 1827 η χώρα ήταν κολυμπηθρόξυλα. Κρανίου τόπος. Στην Πελοπόννησο δεν υπήρχε κάτοικος.

Και ήρθε η τρόικα του Ναυαρίνου για δικά της συμφέροντα και έφτιαξε αυτό το κρατίδιο. Βρήκε τον καλύτερο κυβερνήτη Έλληνα και τον έφερε να κυβερνήσει. Τον Καποδίστρια. Κι εμείς τον καθαρίσαμε σε ενάμιση χρόνο. Κι από τότε αλωνίζουμε. Παίρνουμε δάνεια και τα τρώμε. Και μας φταίνε για όλα οι κερατάδες οι ξένοι. Για τον εμφύλιο έφταιγαν οι ξένοι, για το κυπριακό, για τη Χούντα, για τη μικρασιατική καταστροφή. Για όλα τα δεινά έφταιγαν οι ξένοι. Και αυτά τα έλεγαν αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και πουλάνε ακόμα το παραμύθι. Κι όσο αυτό τρώγεται από σανοφάφους θα έχουμε τέτοια κυβέρνηση που έδιωξε τους κερατάδες τους ξένους".

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network