'Ψήνεται' τετ α τετ Τσίπρα-Ερντογάν για Κυπριακό

Νέα Υόρκη- Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.(EUROKINISSI- Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti)
Νέα Υόρκη- Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.(EUROKINISSI- Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti) EUROKINISSI

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας οι δύο ηγέτες. Μετά την 20λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή, δεν αποκλείεται να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο των εργασιών στο Κυπριακό.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό κυριαρχούν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και σύμφωνα με πληροφορίες Αλέξης Τσίπρας και Ταγίπ Ερντγογάν δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχουν και νέα τηλεφωνική επικοινωνία μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη ήδη διαβουλεύσεις ακόμα και για τετ α τετ δυο ηγετών (ενδεχομένως μέσα στο Δεκέμβριο) αναλόγως με τις συζητήσεις και την τροπή που θα πάρουν οι διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας.

Σε κάθε περίπτωση μια συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο θα γίνει πριν από την πολυμερή διάσκεψη, η οποία όπως είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιηθεί μόνο αν εχει υπάρξει συμφωνία για την κατάργηση των εγγυήσεων και της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί.

ADVERTISING

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο να συναντηθούν και από κοντά. κατά την τηλεφωνική επικοινωνία,που είχαν την Παρασκευή.

Ο κ.Τσίπρας είπε στον κ.Ερντογάν ότι οι διαφορές στο θέμα των εγγυήσεων είναι μεγάλες και άρα εάν γίνει (όπως ζητά η Αγκυρα) πολυμερής συνάντηση υπό τις παρούσες συνθήκες θα αποτύχει.

Υπενθυμίζεται πως τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Αναστασιάδη για την πορεία των διαβουλεύσεων για το Κυπριακό. Τσίπρας και Αναστασιάδης συμφώνησαν ότι ημερομηνία για την πολυμερή θα δοθεί υπό την προϋπόθεση να υπάρξει προηγουμένως συνάντηση Τσίπρα Ερντογάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Ερντογάν, Κυπριακό, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυπριακό: Σε καλό κλίμα άρχισαν οι συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη -Τσίπρα

SHARE:

24Media Network