Qatargate: Ιταλικό δικαστήριο δέσμευσε 6 τραπεζικούς λογαριασμούς των Παντσέρι, Τζόρτζι, Βιζεντίνι

Qatargate: Ιταλικό δικαστήριο δέσμευσε 6 τραπεζικούς λογαριασμούς των Παντσέρι, Τζόρτζι, Βιζεντίνι
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ronald Wittek, Pool Photo via AP

Στo "πάγωμα" έξι τραπεζικών λογαριασμών που συνδέονται με την υπόθεση Qatargate προχώρησαν οι ιταλικές αρχές, μετά από αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Ιl Giornale, το δικαστήριο του Μπέργκαμο μπλόκαρε έξι τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στον Αντόνιο Παντσέρι και στην κόρη του Σίλβια, στον Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδικάτων Λούκα Βιζεντίνι.

Το αίτημα για «πάγωμα» των λογαριασμών προήλθε από την εισαγγελία των Βρυξελλών και, σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς του Παντσέρι και της κόρης του υπάρχουν συνολικά 240.000 ευρώ.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βιζεντίνι δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε για το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του και ότι μένει «έκπληκτος», διότι από τον λογαριασμό αυτόν αποπληρώνει «στεγαστικό δάνειο», αποκλειστικά και μόνον από τον μισθό του.

Qatargate: Έφεση από την σύζυγο του Παντσέρι κατά της έκδοσής της στο Βέλγιο

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, προσέφυγαν στο Ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο, κατά της απόφασης έκδοσης της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, στο Βέλγιο, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από το δικαστήριο της Μπρέσια, την περασμένη Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά την κόρη του Παντσέρι, Σίλβια, το δικαστήριο της Μπρέσια έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης: πριν από την όποια απόφαση, θα επαληθευθεί αν υφίστανται συνθήκες “υπερπληθυσμού”, στις βελγικές φυλακές.

Τώρα, οι δικηγόροι της Κολεόνι, ζητούν να γίνει η ίδια επαλήθευση και για την συγκεκριμένη περίπτωση, της συζύγου του Παντσέρι.

Οι δύο γυναίκες, προς το παρόν, βρίσκονται σε κάτ’ οίκον περιορισμό στην Ιταλία.

Le Soir: Δεν προκύπτουν άλλα εμπλεκόμενα ονόματα

“Δεν μας προκύπτουν άλλα εμπλεκόμενα ονόματα, δεν είναι παραγωγή του Netflix, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κριστόφ Μπερτί, διευθυντής της βελγικής εφημερίδας Le Soir, με αναφορά στο σκάνδαλο διαφθοράς του QatarGate.

Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Il Foglio, o Μπερτί πρόσθεσε ότι “δεν έχει άλλα στοιχεία, ό,τι έπρεπε να γράψει η Le Soir, το έχει γράψει. Η όλη ιστορία, ως έχει, είναι ήδη αρκετά σοβαρή“.

“Το όλο έργο αυτής της έρευνας, το πώς εξελίχθηκε, ξεπερνά κάθε διάσταση της φαντασίας”, είπε, χαρακτηριστικά, ο διευθυντής της εφημερίδας που είχε κύριο ρόλο στις αποκαλύψεις καταθέσεων και δικογραφιών του QatarGate.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα