Ρ. Δούρου: Η βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας της

Ρ. Δούρου: Η βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας της
Ρένα Δούρου INTIME NEWS

Η βουλευτική ασυλία της Ρένας Δούρου ήρθη για την υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι όπως είχε ήδη ζητήσει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως ήταν αναμενόμενο η Βουλή πήρε την Τρίτη την απόφαση για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου με ομόφωνη απόφαση.

Ως γνωστόν στο Κοινοβούλιο είχε φτάσει τις προηγούμενες ημέρες σχετικό αίτημα από το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση για την τραγωδία στο Μάτι.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην Περιφερειάρχης Αττικής) είχε δηλώσει ότι από την πρώτη στιγμή ότι παραιτείται της ασυλίας ζητώντας παράλληλα από τον πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να επισπεύσει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Τέλος, η κα Δούρου ζήτησε και επίσημα την άρση της ασυλίας με επιστολής της προς τον πρόεδρο της Βουλής τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι “είναι αυτονόητο ότι παραιτούμαι από την βουλευτική μου ασυλία που απέκτησα την 3η Ιουλίου 2023, ως προς την δίωξη που μου έχει ασκηθεί εναντίον μου σε προγενέστερο χρόνο για τις φερόμενες πράξεις ή παραλείψεις που μου έχουν αποδοθεί και για τις οποίες είναι η 15η κατηγορούμενη στην δίκη του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Αθηνών στην οποία εκδικάζεται η υπόθεση για την εθνική τραγωδία που έλαβε χώρα στις 23 Ιουλίου τους 2018 στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, Ν. Βουτζά, Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα