Ρ. Δούρου: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η κρίση στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας»  που διοργάνωσε το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης, την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η κρίση στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας» που διοργάνωσε το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης, την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Τι αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις γερμανικές οφειλές

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει κανένα αίτημα προς τη γερμανική κυβέρνηση αναφορικά με τις  γερμανικές οφειλές αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου επικαλούμενη σχετική απάντηση που έλαβε το die Linke από την κυβέρνηση της Γερμανίας.

Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών οφειλών και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης:

«Ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύσεις για επανορθώσεις και για το κατοχικό δάνειο μετά τον Απρίλιο του 2013;» ρωτήθηκε η γερμανική κυβέρνηση από το κόμμα Αριστερά (die Linke) που κατέθεσε επερώτηση στη γερμανική Βουλή σχετικά με τις γερμανικές οφειλές κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο προς την Ελλάδα. «Κανένα σχετικό αίτημα από τότε» ήταν η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης.

Απάντηση που αφήνει άκρως εκτεθειμένη την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που η επερώτηση της die Linke είχε ως αφετηρία γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της γερμανικής Βουλής, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα μπορεί με ίσες πιθανότητες επιτυχίας κατά το διεθνές δίκαιο, να προβάλλει την δική της άποψη έναντι της κατηγορηματικής άρνησης του Βερολίνου να αναθεωρήσει τη στάση του.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 24 Απριλίου 2013, και παρά τη σχετική δέσμευση του τότε υπουργού Εξωτερικών, κ. Δ. Αβραμόπουλου, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη σύσταση διακομματικής Επιτροπής για το θέμα. Πρόσφατα μάλιστα με επιστολή του προς τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να υποβάλλει, όπως έχει τη δυνατότητα από τον Κανονισμό της Βουλής, πρόταση σύστασης Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων εθνικού ενδιαφέροντος.

Γίνεται πλέον όλο και πιο σαφές ότι στο ερώτημα ‘αν όχι τώρα, πότε θα υλοποιηθεί η ικανοποίηση του ιστορικά τεκμηριωμένου, νομικά θεμελιωμένου και ηθικά αυτονόητου αιτήματος;’, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου απαντά ‘ποτέ’».

SHARE:

24Media Network