Ραγκούσης: "Κανείς δεν θα στερήσει την υποψηφιότητα από τον Παπανδρέου"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

"Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει μέτρα. Η χώρα βούλιαζε στην ύφεση", υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γ. Ραγκούσης. Υπέρ της υποψηφιότητας Παπανδρέου και της δανειακής σύμβασης πριν τις εκλογές

Σε δηλώσεις του στο Mega σήμερα Σάββατο, ο κ. Ραγκούσης υπεραμύνθηκε της λήψης μέτρων από την κυβέρνηση Παπανδρέου, αποδίδοντας την ύφεση στην παρατεταμένη αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

"Αν δεν φτάσουμε στο τέλος του PSI και στη νέα δανειακή σύμβαση, δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά", σημείωσε και υποστήριξε, ότι όποιοι καθυστέρησαν την υλοποίηση των μέτρων για τα οποία είχε δεσμευτεί η Ελλάδα, έχουν ευθύνη που κόλλησε η χώρα στην ύφεση.

"Πρέπει όλοι να κάνουμε τον απολογισμό μας. Οφείλουμε να σκεφτούμε ποια ήταν τα καθήκοντά μας και ποια φέραμε εις πέρας", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, είπε ότι είναι θέμα πολιτικής δικαιοσύνης και κοινωνικής ηθικής το άνοιγμα των επαγγελμάτων.

"Επί 35 χρόνια ακολουθούσαμε το δρόμο της εύκολης ανάπτυξης που χρηματοδοτείτο από τον εξωτερικό δανεισμό", ανέφερε επισημαίνοντας, πως η κυβέρνηση έλαβε μία σειρά από μέτρα,  που καμία κυβέρνηση δεν είχε πάρει.

Επανέλαβε πάντως την άποψη ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει η διαδικασία του δημοψηφίσματος και εκτίμησε ότι η προαναγγελία του δημιούργησε δυσκολίες και προβλήματα.

Ζήτησε μάλιστα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του πολιτικού συμβουλίου για το δημοψήφισμα.

Ερωτηθείς τέλος για τα σενάρια διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να στερήσει από τον Γ. Παπανδρέου το δικαίωμα να είναι υποψήφιος. Διευκρίνισε δε ότι προέχει η δανειακή σύμβαση και μετά θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία εκλογής στο ΠΑΣΟΚ. "Ζητάμε τήρηση του καταστατικού και εκλογή αρχηγού από τη βάση", ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

SHARE:

24Media Network