Ραγκούσης: "Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη στην ΕΥΠ δεν παρέχει κανένα απολύτως εχέγγυο"

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης
Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης EUROKINISSI

"Ο κ. Κοντολέων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην εθνική του αποστολή με όρους εθνικού απορρήτου" σημειώνει ο  τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δεν είναι δυνατόν να ανατεθεί στον κ. Κοντολέων, μέχρι πρόσφατα ανώτατο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας», δηλώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη δεν παρέχει κανένα απολύτως εχέγγυο ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην εθνική του αποστολή με όρους εθνικού απορρήτου καθώς και με σεβασμό στο δημοκρατικό χαρακτήρα της υπηρεσίας». Κάνει λόγο για «καταφανές» «καθολικό ασυμβίβαστο» της τοποθέτησης του κ. Κοντολέων στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ, «γεγονός που καθιστά εντελώς ανεξήγητη -προσωρινά- τη συγκεκριμένη απόφαση διορισμού του».

ADVERTISING

Ο κ. Ραγκούσης προσθέτει, επίσης, ότι «η δημόσια αντίδραση όλων είναι εξαιρετικά αναγκαία, είτε αυτοτοποθετούνται στη συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση, απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή στα χρονικά της μεταπολίτευσης προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιος είναι ο νέος Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος

Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Π. Κοντολέων - Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ο Αλ. Διακόπουλος

Ο Τσίπρας, ο Ρουμπάτης και η ενημέρωση στον Μητσοτάκη

SHARE:

24Media Network