'Ριζική διαφωνία' Μητσοτάκη με τις δηλώσεις Τουσκ για το προσφυγικό

ΑΘΗΝΑ-Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  όπου  παρουσίασε τη συνολική πρότασή της για τη νέα γενιά.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου παρουσίασε τη συνολική πρότασή της για τη νέα γενιά.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Αύριο στη σύνοδο του ΕΛΚ ο πρόεδρος της ΝΔ θα θέσει το ζήτημα

Στη σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος «θα εκφράσει τη ριζική διαφωνία του» με τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Όπως τονίζουν από τη ΝΔ αυτές οι δηλώσεις «υπονομεύουν ευθέως τις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», ενώ παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι «πρέπει να υπάρχει δίκαιη κατανομή των προσφύγων ανάλογα με το μέγεθος και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε χώρας, όπως και την άμεση ανάγκη υιοθέτησης προγραμμάτων προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων και αντίστοιχων για την οικογενειακή επανένωση των προσφύγων».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα τονίσει ακόμη ότι είναι επιτακτικά αναγκαία η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου ώστε να μην επιστρέφονται στην Ελλάδα όσοι εντοπίζονται σε κάποιο ευρωπαϊκό κράτος έχοντας προηγουμένως περάσει από την χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ υπενθυμίζει ότι έχει επανειλημμένα καλέσει την Κυβέρνηση να αναλάβει τις αυτονόητες ευθύνες της στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Και γι’ αυτό έχει καλέσει με συνεχείς δηλώσεις των αρμόδιων τομεαρχών της τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα να πράξει το καθήκον του και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Ν.Δ., αντί να «παρακολουθεί άβουλος το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Μεταξύ άλλων η ΝΔ έχει προτείνει:

Την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, καθώς είναι απαράδεκτη η κωλυσιεργία που παρατηρείται την  τελευταία διετία.

Τον διαχωρισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Οι παράνομοι μετανάστες, μέχρι που να επιστραφούν στην Τουρκία, θα πρέπει να φιλοξενούνται σε κλειστές δομές φιλοξενίας, όπου θα εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Την επιβολή απόλυτης διαφάνειας στη διαχείριση εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος. Έχουν διατεθεί από την Ευρώπη ποσά που προσεγγίζουν το 1 δις ευρώ, και ουδείς γνωρίζει μέχρι σήμερα πού και πώς «αξιοποιήθηκε» αυτή η τεράστια οικονομική ενίσχυση που έλαβε η Ελλάδα.

Την ενίσχυση της φύλαξης και την προστασία των συνόρων και των θαλασσίων ορίων της χώρας.  Σύνορα υπάρχουν και στη θάλασσα. Και τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν ασφαλή χώρο εσωτερικής μετακίνησης πολιτών στη Ζώνη Σέγκεν χωρίς να φυλάσσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα.

Φωτογραφία:Eurokinissi

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Συνέδριο ΝΔ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αβραμόπουλος σε Τουσκ: Aντι-ευρωπαϊκή η κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στο προσφυγικό

Επιμένει ο Τουσκ στην κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων για το προσφυγικό: Τι αναφέρει στην επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ

SHARE:

24Media Network