Ρωσική δυσαρέσκεια κατά της Ελλάδας και για τον Mr Bitcoin

Ρωσική δυσαρέσκεια κατά της Ελλάδας και για τον Mr Bitcoin
MotionTeam

Οξεία κριτική στην ελληνική πλευρά ασκεί εκ νέου το ρωσικό ΥΠΕΞ, αυτή τη φορά με αφορμή την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία.

Για έξωθεν πιέσεις, στις οποίες έχει υποκύψει η ελληνική πλευρά κάνει λόγο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για έκδοση του Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, στην Γαλλία.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ, στην ανακοίνωσή του αναφέρεται και στην πρόσφατη κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών και τις απελάσεις των δύο ρώσων διπλωματών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

“Υποκύπτοντας σε εξωτερικές πιέσεις, οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να περιπλέκουν τις σχέσεις με τη Ρωσία. Μερικές μέρες μετά την μη φιλική απόφαση απέλασης ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε ρώσους πολίτες, αποφάσισαν την έκδοση του ρώσου πολίτη Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία.

Αυτά τα μέτρα έχουν ληφθεί αντίθετα με το νομικό πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της νομικής βοήθειας σε αστικό και ποινικό επίπεδο. Η Ελλάδα έχει απορρίψει την αίτηση από τον γενικό εισαγγελέα της Ρωσίας για έκδοση του Βίνικ στην πατρίδα του, αίτηση στην οποία θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα. Είναι προφανές ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αφήσει αυτές τις ενέργειες αναπάντητες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα