Ο Ρώσος πρέσβης στα Σκόπια επέδωσε στον Ζάεφ τη διακοίνωση αναγνώρισης της Β. Μακεδονίας

Ο Ρώσος πρέσβης στα Σκόπια επέδωσε στον Ζάεφ τη διακοίνωση αναγνώρισης της Β. Μακεδονίας
INSTAGRAM / ZORAN ZAEV

Οι δύο αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την δέσμευση των χωρών τους για τη διατήρηση των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων μέσω ενεργού διαλόγου. Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για την αλλαγή ονομασίας της πΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε τη Δευτέρα τον Ρώσο πρέσβη στα Σκόπια, Σεργκέι Μπαζντνίκιν, ο οποίος του επέδωσε αντίγραφο ρηματικής διακοίνωσης που αναφέρει ότι «σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει το νέο όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, ότι στη συνάντηση ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και ο Ρώσος πρέσβης επιβεβαίωσαν την δέσμευση των χωρών τους για την διατήρηση των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων μέσω ενεργού διαλόγου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας, που διαπιστώνεται μεταξύ άλλων από την αύξηση 90% που σημείωσαν οι εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών από τη Βόρεια Μακεδονία στην Ρωσία τον Ιανουάριο 2019 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2018.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ  για την αλλαγή ονομασίας της πΓΔΜ

Με τίτλο «Σχετικά με την αλλαγή της ονομασίας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Στις 19 Φεβρουαρίου 2019, η Πρεσβεία της Ρωσίας στα Σκόπια έλαβε νότα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με ενημέρωση σχετικά με την αλλαγή της επίσημης ονομασίας αυτού του κράτους σε "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας". Η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει αυτή τη χώρα με τη νέα ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας"».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

H Ρωσία αναγνώρισε τη Βόρεια Μακεδονία με το νέο της όνομα

SHARE:

24Media Network