Ρούσσος: Δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση με την Άγκυρα

Ρούσσος: Δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση με την Άγκυρα
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν AP

Ο Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σωτήρης Ρούσσος κατέθεσε την άποψή του για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Η Τουρκία έκανε αυτό που ήταν να κάνει στην περιοχή” δήλωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο Σωτήρης Ρούσσος, αναφερόμενος στη γεώτρηση ανοιχτά της Κύπρου.

Ο αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών σημείωσε ότι από τη στιγμή που Αθήνα και Λευκωσία δεν κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν το θέμα με στρατιωτικό τρόπο (κίνηση που κατά τον ίδιο θα ήταν παρακινδυνευμένη), δεν αναμένεται περαιτέρω κλιμάκωση από την Άγκυρα, εκτός αν σε δεύτερο χρόνο επιχειρήσει να κάνει το ίδιο και στο Καστελόριζο.

“Η κατάσταση ως έχει δεν επηρεάζει τον τουρισμό της γείτονος” είπε και πρόσθεσε ότι δεν τον ικανοποίησε η ανακοίνωση του state department για το ζήτημα. Κατά τον ίδιο, οι ευρωπαϊκές κυρώσεις που θα πλήξουν την Άγκυρα είναι περισσότερο το πάγωμα με τις βίζες και λιγότερο η τελωνειακή ένωση.

Εκτίμησε ότι είναι λίγες οι δυνατότητες για κυρώσεις στο οικονομικό επίπεδο, καθώς όπως τόνισε είναι δύσκολο να πειστούν για κάτι τέτοιο χώρες, όπως η Ολλανδία και η Γερμανία που έχουν μεγάλες οικονομικές συναλλαγές με τη Τουρκία. “Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν αλλά δεν φαίνεται να θέλουν κάτι τέτοιο” σημείωσε ο κ. Ρούσσος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα