Σακελλαροπούλου προς Τουρκία: “Η προκλητική ρητορική θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα”

Σακελλαροπούλου προς Τουρκία: “Η προκλητική ρητορική θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα”
Κατερίνα Σακελλαροπούλου AP Photo/Armando Franca

Το δικό της μήνυμα προς την Άγκυρα εν μέσω κλιμάκωσης της προκλητικής ρητορικής της έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο αναθεωρητισμός, η προκλητική ρητορική και ο μη σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, από όπου και αν προέρχονται, θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα, δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή της, με τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς, στη Βαλέτα της Μάλτας, στο περιθώριο της 17ης Άτυπης Συνόδου των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos.

«Οι δύο Πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Ιρλανδίας στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ συζήτησαν για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνεπαγόμενες σοβαρές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει ενωμένη η Ευρώπη.

Συνάντηση της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς Eurokinissi

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι “ο αναθεωρητισμός, η προκλητική ρητορική και ο μη σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, από όπου και αν προέρχονται, θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα