Σακελλαροπούλου προς Τουρκία: “Αν χρειαστεί, η Ελλάδα θα προασπίσει αποτελεσματικά την εθνική της ακεραιότητα”

Σακελλαροπούλου προς Τουρκία: “Αν χρειαστεί, η Ελλάδα θα προασπίσει αποτελεσματικά την εθνική της ακεραιότητα”
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου intime

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αφορμή τις προκλήσεις των τελευταίων ημερών από την Τουρκία.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μεγίστης για τον εορτασμό της 79ης Επετείου απελευθέρωσης του νησιού παρέστη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων, μίλησε για την απελευθέρωση του Καστελόριζου, ενώ έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα με αφορμή την κλιμάκωση της ρητορικής το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, είπε: “Γιορτάζουμε τα εβδομήντα εννέα χρόνια από την απελευθέρωση του Καστελόριζου και τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες των νησιωτών μας. Που διατηρούν ακατάβλητο το εθνικό τους φρόνημα και συνεχίζουν να υπερασπίζονται αυτόν τον προμαχώνα του ελληνισμού από κάθε επιβουλή, γενναίοι και περήφανοι, όπως οι πρόγονοί τους.

Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της. Θα προασπίσει όμως με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί”.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την πυραυλάκατο ΛΑΣΚΟΣ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα