Σαμαράς: Είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών

Εκλογές για την ανάδειξη νέου γραμματέα στη Νεα Δημοκρατία την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012.
Εκλογές για την ανάδειξη νέου γραμματέα στη Νεα Δημοκρατία την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012. EUROKINISSI

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του πρωθυπουργού πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Τι είπε για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ (Vid)

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στα μέλη της πολιτικής επιτροπής του κόμματός του αναφέρθηκε στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ χαρακτηρίζοντάς τα αναπόφευκτα.

"Είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα. Γνωρίζω ότι τα μέτρα είναι σκληρά, πονάνε, αλλά είναι αναπόφευκτα".

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως η επόμενη δόση θα δώσει στη χώρα την ανάκαμψη που χρειάζεται προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. "Η Ελλάδα θα πρέπει να τρώει τα παιδιά της".

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η τρικομματική κυβέρνηση αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα: "για να αποφύγουμε το χάος", όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στα τρία βήματα τα οποία έχουν γίνει σ’ αυτές τις δέκα εβδομάδες διακυβέρνησης:

"1ον Αρχίσαμε να αλλάζουμε το κλίμα της χώρας στο εξωτερικό και αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ηττηθεί το λόμπι της δραχμής. Αντίπαλος της Ελλάδας και της παράταξης είναι το λόμπι της δραχμής

2ον Είπαμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη το ταχύτερο δυνατό

3ον Προχωράμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή και την γραφειοκρατία".

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση του Πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς να τον κατονομάσει μίλησε για λόμπι της δραχμής που βρίσκεται εντός και εκτός της χώρας το οποίο επιθυμεί την αποτυχία της Ελλάδας. "Απέναντι στο λόμπι της δραχμής δημιουργείται το λόμπι της συμμαχίας. Για αυτό το λόγο χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι".

Δεν χρειάζονται κομματικές παρωπίδες και στρατηγικές

Με το που ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τη βάση του κόμματος: "Να μην παρασυρθούμε από αυθορμητισμό και χωρίς κομματικές παρωπίδες να πορευόμαστε»". Για τον πρωθυπουργό στόχος του νέου γραμματέα είναι η αναδιοργάνωση και αναδιάταξη της ΝΔ.

"Μόλις συμπληρώσαμε 10 εβδομάδες στη διακυβέρνηση και το πρώτο που δεν πρέπει να κάνουμε και δε θα το κάνουμε είναι να χάσουμε την επαφή μας με την κοινωνία. Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα με την εκλογή του νέου γραμματέα ο οποίος θα κληθεί να αναδιοργανώσει και να αναδιατάξει τις δυνάμεις του κινήματος", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ο οποίος ευχαρίστησε τον Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος αποχωρεί από τη συγκεκριμένη θέση.

"Ο νέος γραμματέας πρέπει να οργώσει την Ελλάδα από άκρο εις άκρο και να δώσει ακόμη δυσκολότερες, καθημερινές και καθοριστικές μάχες για το μέλλον του κόμματος και της χώρας. Θα είναι αυτός που θα προετοιμάσει τη ΝΔ για το επόμενο συνέδριο το οποίο θα είναι μεγίστης στρατηγικής σημασίας".

Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Επίσης δήλωσε αποφασισμένος να βάλει τέλος στα προκλητικά προνόμια: "Χρειάζεται εμείς να δίνουμε πρώτα το παράδειγμα. Προνόμια κόβονται και προκλητικές συμπεριφορές ελέγχονται αυστηρά. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε μέτρα στους πολίτες και να υπάρχουν επίορκοι υπάλληλοι,αυτό θα τελειώσει".

Σημείωσε επίσης ότι το κράτος θα πρέπει να είναι κι αυτό δίκαιο και να δώσει τα χρήματα που χρωστά στις επιχειρήσεις.

Χρυσή Αυγή: Θα πονέσετε κι άλλο

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κατά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του γραμματέα της ΝΔ και το σχόλιο του πρωθυπουργού ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πακέτο επώδυνων μέτρων.

Συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή αναφέρθηκε στα εξής:

"Με το μαστίγιο ανά χείρας εθεάθη σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ και υποσχέθηκε περισσότερο πόνο στον ελληνικό λαό. Προφανώς ο πόνος των άλλων προκαλεί ηδονή στους υπηρέτες της τρόικα, που εδώ και 2,5 χρόνια εφαρμόζουν την πιο σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική εις βάρος των Ελλήνων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαμαράς: "Είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών"

SHARE:

24Media Network