Σαμαράς: Έξι ακόμα χρόνια για να επιστρέψουμε στην προ κρίσης κατάσταση

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ VALERY GISCARD D'ESTAING ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΑΤΤΑΛΟΥ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ VALERY GISCARD D'ESTAING ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΑΤΤΑΛΟΥ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Στην ημερίδα της εφημερίδας "Herald Tribune" στην Στοά του Αττάλου, συμμετείχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ποιο το μήνυμα αισιοδοξίας που μετέφερε

"Την εκτίμηση πως η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών και πως θα χρειαστούν έξι χρόνια για να επανέλθει η χώρα στην προ κρίσης κατάσταση", εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας “Herald Tribune” στην Στοά του Αττάλου.

Ο πρωθυπουργός αν και επεσήμανε πως ακόμα η χώρα δεν έχει βγει από το τούνελ, τόνισε πως τους τελευταίους 14 μήνες η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και έχουν συντελεστεί σαρωτικές αλλαγές.

Εκφράζοντας την ελπίδα πως τελικά στο τέλος του έτους θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις πιέσεις που έχει δεχτεί διαχρονικά η δημοκρατία από τον λαϊκισμό και τόνισε πως τα άκρα προσπαθούν να επωφεληθούν από την απόγνωση του κόσμου.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πίεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, όταν η δημόσια συζήτηση μετατρέπεται σε χαοτική πόλωση. Αυτό συμβαίνει όταν η ελπίδα χάνεται από πολλούς.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές η δημοκρατία δημιουργεί τους δικούς της εχθρούς που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την ενότητα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως για να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός θα πρέπει να καταπολεμηθεί ο φόβος.

«Δυο πράγματα πρέπει να λέτε, αλήθεια και ελπίδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε απ’ όλους να καταβάλουν προσπάθεια για να βοηθήσουν εκείνους που υποφέρουν και να δώσουν ελπίδα, αλλιώς, όπως είπε, οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: