Σαμαράς: Κανείς δεν θέλει τις εκλογές - Το θέμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων

Σαμαράς: Κανείς δεν θέλει τις εκλογές - Το θέμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για το λουκέτο στην ΕΡΤ, τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση, ενώ έδωσε απαντήσεις και για το θέμα των πρόωρων εκλογών (Vid)

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο, δίνοντας απαντήσεις για το θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ, ενώ έκανε σαφές πως δεν κάνει πίσω στην απόφασή του για τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: ''Η παράταξη της Δημοκρατίας και της Ευρώπης έχει περάσει πολλά, αλλά έχει αντέξει την κρίση και τώρα δυναμώνει. Η παράταξη αυτή άντεξε γιατί λέει την αλήθεια και τολμάει ιδιαίτερα σε πολύ κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα''.

Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις τόνισε: ''Είτε θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και θα φτιάξουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης είτε θα συμβιβαστούμε με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους''.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του NEWS 247

''Θέλουμε να δείξουμε στον Έλληνα πολίτη ότι δεν υπάρχουν στεγανά για βολεμένους''.

Μιλώντας για της ΕΡΤ επιτέθηκε στον κ. Τσίπρας, λέγοντας: ''Ο κ. Τσίπρας θρηνεί για την κατάργηση αυτής που αποκαλούσε απαξιωμένη τηλεόραση''.

ΕΡΤ: ''Το κάστρο των βολεμένων έμενε άθικτο''

Εκτενής ήταν η αναφορά του για τη λειτουργία της δημόσια τηλεόρασης: ''Η ΕΡΤ ήταν η πιο αδιαφανής. Υπήρχαν έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Στις αλλεπάλληλες απεργίες όλοι πληρώνονταν κανονικά. Υπήρχαν άνθρωποι στην ΕΡΤ που είχαν να πατήσουν χρόνια.

Πληρώνονταν απίστευτα ποσά σε υπερωρίες. Ο αρμόδιος εισαγγελέας διαφθοράς διέταξε έρευνα, δεν θα ασχοληθώ με αυτά. Έπρεπε να καταργήσουμε μία τέτοια ΕΡΤ.

Θα μαθευτούν όσα έμεναν κουκουλωμένα μέχρι εχθές. Η ΕΡΤ ήταν ακόμα και πιο σπάταλη από τα άλλα κανάλια, αλλά τηλεθέαση κάτω από τη μισή. Κανείς δεν λέει ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να κρίνεται από τα ποσοστά τηλεθέασης.

Ασφαλώς μέσα στην ΕΡΤ υπήρξαν αξιόλογα προγράμματα και άνθρωποι που χάνονταν μέσα στα κυκλώματα που κυριαρχούσαν τα πάντα. Από αυτά τα κυκλώματα απαλλάσσουμε τη δημόσια τηλεόραση.

Τόσο καιρό τηλεόραση είχαμε, δημόσια ενημέρωση δεν είχαμε. Το κάστρο των βολεμένων έμενε άθικτο. Αυτό ερχόμαστε να ανατρέψουμε γιατί είναι σωστό, δίκαιο και έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια. Δεν χρειαζόταν να μας το ζητήσει κανείς για να το κάνουμε.

Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε θυσίες σε όλους και να αφήνουμε τους βολεμένους. Είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω. Οι πολιτικοί αρχηγοί το υπογράψαμε, το συμφωνήσαμε να αποχωρήσουν 2.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο. Το μεγάλο ζητούμενο για όλα είναι οι μεταρρυθμίσεις που για να προχωρήσουν χρειάζονται τη στήριξη του λαού''.

Το σενάριο των εκλογών

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στα σενάρια που θέλουν τη χώρα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, στέλνοντας μήνυμα στους κυβερνητικούς του εταίρους, λέγοντας: ''Κανείς δεν θέλει τις εκλογές. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων.

Εμείς δεν θα το χρεωθούμε και όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει. Το πρόβλημα είναι το ποιος θα χρεωθεί τυχόν αστάθεια και θα πάρει στις πλάτες του τη διακοπή χρηματοδότησης της χώρας. Άλλοι να προσέχουν μην το χρεωθούν.

Ο λαός δεν θέλει αστάθεια και δεν θα αφήσουμε να υπάρξει αστάθεια. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται όπως και το κύμα των αλλαγών δεν ανακόπτεται. Ξέρουμε ακριβώς που πατάμε και πατάμε στέρεα. Δείξαμε πως τολμάμε εκεί που δεν τολμάει κανείς.

Όλοι παραδέχονται ότι τολμήσαμε εκεί που δεν τόλμησε κανείς. Αυτό είναι το σοκ που δεν μπορούν να ξεπεράσουν''.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ομιλία Σαμαρά στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο

SHARE:

24Media Network