Σαμαράς: Κι ο Σαρκοζί έκανε come back

Σαμαράς: Κι ο Σαρκοζί έκανε come back
Greek prime minister Antonis Samaras made statements to the press at Zappeion hall, after the first official results that stated his New Democracy Party lost the elections, on Jan. 25, 2015 / , 25 , 2015 SOOC

Ο πρόεδρος της Ν.Δ παρέθεσε χθες δείπνο στους γαλάζιους βουλευτές, που εξελέγησαν πρώτη φορά, σε μία κίνηση αναζήτησης όσο περισσότερων συμμάχων, καλλιεργώντας εμμέσως πλην σαφώς κλίμα αριστερής παρένθεσης

Δείπνο στους βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου παρέθεσε χθες το βράδυ στην Κηφισιά ο Αντώνης Σαμαράς.

Η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα πολιτικό μασάζ, με βασικό (έμμεσο, αλλά σαφές) μήνυμα, πως το πολιτικό κλίμα σύντομα θα ανατραπεί. Μήνυμα, το οποίο δεν είχε μόνο αποδέκτη τους νεοεκλεγέντες, αλλά συνολικά τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα που ο κ.Σαμαράς επιχειρεί να κρατά υπό έλεγχο με τη θεωρία της αριστερής παρένθεσης, χωρίς βεβαίως να την υιοθετεί ρητώς και επισήμως.

Από τα λεγόμενα του χθες το βράδυ όμως ήταν σαφές ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ πιστεύει ακράδαντα ότι σύντομα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις. “Έχουμε πολλούς συμμάχους” φέρεται να είπε στους νεοεκλεγέντες βουλευτές. Ο κ.Σαμαράς εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δε θα επιτρέψουν “να γίνει μπάχαλο” στην Ελλάδα και πως για την Ευρώπη η Ν.Δ είναι ο πιο σοβαρός συνομιλητής. Επισήμανε επίσης την αρνητική πορεία της οικονομίας και τα πραγματικά προβλήματα, που όλο και χειροτερεύουν.

“Θα δικαιωθούμε” ήταν η πρόβλεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Ο κοψοχέρης είναι δύσκολο να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος”, ομολόγησε. Εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα πως οι πολίτες θα δουν τα προβλήματα και θα κρίνουν, θέτοντας τον Ιούνιο

“Και ο Σαρκοζί έκανε come back”, σχολίασε μάλιστα χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς, δείχνοντας έτσι ότι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την επιστροφή στα χνάρια του πρώην Προέδρου της Γαλλίας. Η περίπτωση του Σαρκοζί έχει πράγματι συζητηθεί πολύ μετά τους δύο γύρους των γαλλικών περιφερειακών εκλογών μεταξύ των νεοδημοκρατών- μόνο που οι σαμαρικοί βλέπουν αντιστοιχίες με την περίπτωση του νυν προέδρου της Ν.Δ, ενώ πολλοί άλλοι θεωρούν την “ολική επαναφορά” Σαρκοζί στη γαλλική πολιτική σκηνή ως προάγγελο μίας πιθανής επιστροφής Καραμανλή.

Ο κ.Σαμαράς πάντως βέβαιος ότι τα πράγματα θα αλλάξουν φέρνοντας τον ίδιο ξανά στο προσκήνιο, θέλησε χθες να ικανοποιήσει τους βουλευτές υποσχόμενος αλλαγές στο κόμμα, συνομιλία με την κοινωνία, διεύρυνση και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά, αλλά και ότι θα λαμβάνει υπόψη την άποψη των βουλευτών για τη στελέχωση των ΝΟΔΕ στις περιφέρειες τους.

Το τελευταίο το είπε με αφορμή μία φράση του βουλευτή Κέρκυρας Στεφανου Γκίκα. “Δε γίνεται να έχεις στις ΝΟΔΕ ανθρώπους που δεν εκφράζουν την κοινωνία”, είπε ο κ.Γκίκας στον κ.Σαμαρά και εκείνος του απάντησε: “Θέλω τις προτάσεις σου”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ είπε επίσης: “Θέλω να δώσω ρόλους σε όλους, δεν έχω προσωπικά γινάτια/ Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική, για το καλό της παράταξης καταπίνω και πολλά”.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου πάντως κυρίως μίλησαν οι βουλευτές και ο κ.Σαμαράς άκουγε. Κρατούσε μάλιστα σημειώσεις στο μπλοκάκι του, δείχνοντας έτσι ότι τους ακούει με προσοχή. Την πάσα για να πάρουν το λόγο οι βουλευτές έδωσε ο εκλεγείς στον Έβρο Αναστάσιος Δημοσχάκης. Ο βουλευτής Έβρου χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα επικίνδυνο. “Μη σας ξεγελά το ωραίο προσωπείο, πάει για ρήξη” εκτίμησε και ζήτησε την άποψη όλων των συναδέλφων του.

Προσκεκλημένοι στο δείπνο ήταν οι βουλευτές Επικρατείας Θόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου (ο τελευταίος ως εκλεγείς για πρώτη φορά με τη Ν.Δ), Β ‘ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, Αχαϊας Ανδρέας Κατσανιώτης, Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Σερρών Κώστας Καραμανλής, Φλώρινας Γιαννης Αντωνιάδης.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα