Σαμαράς: Μας οδηγούν ολοταχώς σε νέο μνημόνιο

The president of New Democracy, Antonis Samaras, speaks to supporters at the party`s main pre-election rally in the Tae Kwon Do Stadium, in Faliro, Athens, on Jan. 23, 2015 /   , ,       , , 23 , 2015
The president of New Democracy, Antonis Samaras, speaks to supporters at the party`s main pre-election rally in the Tae Kwon Do Stadium, in Faliro, Athens, on Jan. 23, 2015 / , , , , 23 , 2015 KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Προς το παρόν πάντως η Συγγρού αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα τι θα πράξει η Ν.Δ στη Βουλή όταν έλθει λίστα μεταρρυθμίσεων ως προϋπόθεση χρηματοδότησης, θέμα που διχάζει τους γαλάζιους. Η απόφαση θα ληφθεί όταν θα γίνει γνωστό ποια θα είναι αυτά τα μέτρα. Αντιπολιτευτική προτεραιότητα η πραγματική οικονομία και η καθημερινότητα

“Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι η πραγματική οικονομία και η καθημερινότητα του πολίτη. Μας οδηγούν ολοταχώς σε νέο μνημόνιο”. Με αυτές τις δύο χαρακτηριστικές φράσεις ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε στο στίγμα των γαλάζιων αντιπολιτευτικών προτεραιοτήτων κατά τη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.

Στο ερώτημα όμως εάν η Ν.Δ θα ψηφίσει στη Βουλή μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση σε περίπτωση συμφωνίας και ως προϋπόθεση για έκτακτη χρηματοδότηση και αποφυγή κινδύνου χρεοκοπίας, γαλάζιες πηγές έλεγαν “δεν μπορεί να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση εάν δε δούμε πρώτα τι θα περιλαμβάνει μία λίστα μεταρρυθμίσεων. Θα έχει αυξήσεις φορολογίας και ΦΠΑ;”

Η στάση της Ν.Δ στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα έχει διχάσει τους γαλάζιους. Στελέχη κοντά στο σαμαρικό κλίμα υποστηρίζουν τη σκληρή γραμμή, πολλά όμως μέλη του πολιτικού συμβουλίου και βουλευτές διαφωνουν.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι όσον αφορά στην επέκταση του μνημονίου, η Ν.Δ έχει πει εξαρχής ότι θα το ψήφιζε (παρόλο που κατηγορεί την κυβέρνηση για συνέχιση του μνημονίου) και επανέφεραν ταυτόχρονα την πρόκληση προς το Μαξίμου να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση και όχι μόνο για ενημέρωση. “Υποβαθμίζεται το κοινοβούλιο απόλυτα. Δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση η συμφωνία αλλιώς. Πέρα από όποια θέματα έχουν στο εσωτερικό τους, αυτό το ζήτημα αφορά την κοινωνία”, προσέθεταν.

Κατά τη συνεδρίαση σύμφωνα με πληροφορίες αναλύθηκε η πολιτική κατάσταση με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές δυσκολίες, τη ρευστότητα, την ασφυξία και τη γενικότερη αβεβαιότητα.

Αναλύθηκαν τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία και την αγορά. Μετά το πολιτικό συμβούλιο ξεκίνησε άλλωστε η συνάντηση του κ.Σαμαρά με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Εκτός από τις αναφορές στην πραγματική οικονομία και την καθημερινότητα, και την παρατήρηση ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα μαθηματικά σε νέο μνημόνιο, στη συνεδρίαση έγινε λόγος για αρνητικές εξελίξεις και σε κοινωνικά ζητήματα όπως η παιδεία και η ασφάλεια, δύο τομείς τους οποίους ο κ.Σαμαράς θεωρεί προτεραιότητα. Αναφέρθηκαν ειδικότερα στην κατάληψη της Νομικής, την κατάργηση των πρότυπων σχολείων, τα γκράφιτι στο Πολυτεχνείο.

Το πολιτικό συμβούλιο θα συνεδριάζει τακτικά κάθε δύο εβδομάδες, αλλά και όποτε υπάρχουν έκτακτα γεγονότα. Θα συνεδριάσει και την επόμενη εβδομάδα, πάλι με θέμα την οικονομία.

Συνεργάτες του κ.Σαμαρά επισήμαιναν την τακτικότητα των συνεδριάσεων για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει πλέον συλλογικότητα σε αποφάσεις.

πηγή φωτογραφίας: sooc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς
SHARE:

24Media Network