Σαμαράς με Γιουνκέρ και πιθανόν Μέρκελ ζητώντας στήριξη στο ελληνικό σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο

Σαμαράς με Γιουνκέρ και πιθανόν Μέρκελ ζητώντας στήριξη στο ελληνικό σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο
ΒΕΛΓΙΟ - Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.) Eurokinissi

Πολύ σημαντικά ραντεβού θα έχει ο Α. Σαμαράς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Συνάντηση και με Αναστασιάδη, τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός

Της Βίκυς Σαμαρά

Εν όψει της δεύτερης και όπως όλα δείχνουν δύσκολης δεύτερης φάσης της αξιολόγησης από την τρόικα και με δεδομένη την επιδίωξη της Αθήνας για επίτευξη συνολικής συμφωνίας για τη μετάβαση στη μεταμνημονιακή εποχή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και θα επιδιώξει να έχει συνομιλία και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε με τον κ.Γιουνκέρ αμέσως μόλις έφτασε στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος νοσηλεύεται κατόπιν ρινορραγίας προκειμενου να συνεννοηθούν, καθώς τη Λευκωσία θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στις τρεις το μεσημέρι ώρα Ελλάδας πραγματοποιείται εν  τω μεταξύ η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου θα βρίσκεται και η κ.Μέρκελ. Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη συνάντηση με τον κ.Σαμαρά, αλλά πιθανόν να συνομιλήσει ανεπισήμως μαζί της όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Με δεδομένο ότι η τρόικα δε φαίνεται να αποδέχεται την ελληνική επιθυμία να μετατεθούν οι αποφάσεις για το ασφαλιστικό για το τέλος του 2015 ή έστω για μετά την προεδρική εκλογή, αλλά και πως τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας του Νοεμβρίου (πλην ληξιπρόθεσμεων και κόκκινων δανείων που φέρονται να έχουν λυθεί προς μεγάλη ανακούφιση της Αθήνας, καθώς πρόκειται για δύο ρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα σε πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες) κρύβουν μεγάλα αγκάθια για την κυβέρνηση, η Αθήνα επιδιώκει να ξεκαθαρίσει και σε πολιτικό επίπεδο στην ΕΕ τις θέσεις της.

Στόχος είναι να έχει διαφανεί ποια θα είναι η συμφωνία για την επόμενη μέρα μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε αυτή να αποτελέσει το διακύβευμα της προεδρικής εκλογής και των πιθανών πρόωρων εκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα