Σαμαράς: Μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, χωρίς τον Τσίπρα, αλλά ούτε κι εμένα

5th Meeting of the Political Committee of New Democracy Party, in Athens, on Mar. 8, 2015 / 5       ,  8 , 2015
5th Meeting of the Political Committee of New Democracy Party, in Athens, on Mar. 8, 2015 / 5 , 8 , 2015 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Εάν ο Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη δεν μπορεί να παραμείνει πρωθυπουργός δηλώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τόσο αναλυτικά πως εννοεί την εθνική συνεννόηση και το σενάριο για αλλαγή κυβέρνησης χωρίς εκλογές

Τι εννοεί όταν μιλά για εθνική συνεννόηση, δηλαδή σενάριο για αλλαγή κυβέρνησης χωρίς κυβέρνησης χωρίς εκλογές, αποκάλυψε για πρώτη φορά αναλυτικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στο περιοδικό Crash:

Έκανε συγκεκριμένα λόγο για μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και τον ίδιο στη θέση του πρωθυπουργού, με αφορμή ενδεχόμενη απώλεια δεδηλωμένης στην ψηφοφορία επί πιθανής συμφωνίας.

Επιβεβαίωσε έτσι ότι όπως είχε γράψει το news247 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής “ανασυγκρότησης”, με τη στήριξη της Ν.Δ, αλλά χωρίς να συμμετέχει κατ ανάγκην σε αυτή.

“Αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης. Και ασφαλώς πρέπει να υπάρξει άλλος κυβερνητικός συνασπισμός στη συνέχεια. Και αυτό απαιτεί μια μεγάλη εθνική συνεννόηση. Και για την παραμονή της χώρας στο ευρω και για την έξοδο από την κρίση”, δήλωσε ειδικότερα ο κ.Σαμαράς.

Στο ερώτημα δε εάν θα έμπαινε σε μία κυβέρνηση υπό τον κ.Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ απάντησε: “Αν ο κ. Τσίπρας έχανε την δεδηλωμένη ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός. Και εν πάση περιπτώσει, δική μου επιδίωξη δε είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από την σημερινή Βουλή.Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα γιατί δεν το αντέχει η χώρα . Κι αν απολεσθεί η δεδηλωμένη το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο κ .Τσίπρας , με όσους δικούς του συμφωνούν , να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας. Κι έτσι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα τα προχωρήσει όλα αυτά. Σε μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ούτε εγώ θα συμμετάσχω ούτε ο κ.Τσίπρας θα θέλει να συμμετάσχει.”

Ο κ. Σαμαράς, έδωσε τη συνέντευξη, λίγο πριν φύγει για Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυβέρνηση εθνικής ανασυγκρότησης, α λα 2011, επιδιώκει ο Σαμαράς

SHARE:

24Media Network