Σαμαράς: "Να λάμπει μέσα σε όλους μας, το φως της Πίστης"

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην Καλαμάτα την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην Καλαμάτα την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Υπό βροχή ο Αγιασμός των υδάτων στην Καλαμάτα. Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Με βροχερό καιρό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου της πόλης και προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, βουλευτών του νομού, των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της πόλεως και του νομού, καθώς και πλήθους πολιτών που αψήφησαν τη βαρυχειμωνιά και πήγαν στην παραλία.

Στον ιερό ναό της Αναλήψεως, επί της παραλιακής λεωφόρου Ναυαρίνου, τελέστηκε η δοξολογία και η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθως, στο λιμάνι πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων, όπου αρκετοί νέοι, αλλά και γυναίκες, έπεσαν για να πιάσουν το σταυρό από τα παγωμένα νερά του μεσσηνιακού κόλπου.

"Εύχομαι να λάμπει πάντα, μέσα σε όλους μας ,το φως της Πίστης και στο Χριστό και στις αξίες μας και στις αρχές μας. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα που μας δίνει ξεχωριστή δύναμη. Να είστε όλοι καλά" δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέστη στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Νέες γέφυρες, νέες θέσεις εργασίας

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τα έργα της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας στη γέφυρα Νέδοντος, τα οποία ολοκληρώνονται, και σημείωσε ότι η κατασκευή τέτοιων έργων μειώνει την ανεργία και δίνει ελπίδα στον κόσμο.

"Καινούριες γέφυρες και καινούριοι δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι ξεκίνησαν πια σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνουν μια απτή αίσθηση αισιοδοξίας και αποτελέσματος. Όχι μόνο γιατί οι μεγάλοι δρόμοι ενώνουν τον κόσμο και μεταφέρουν πολύ πιο γρήγορα, ανθρώπους και εμπορεύματα, αλλά κυρίως γιατί δημιουργούν θέσεις εργασίας" τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

"Και αυτό είναι για εμάς η εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Από μια κρίση η οποία δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, την ανεργία. Η κατασκευή τέτοιων μεγάλων έργων μειώνει την ανεργία, δίνει ελπίδα στον κόσμο. Αυτή είναι η υποχρέωση μας και αυτό κάνουμε κάθε μέρα".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς
SHARE:

24Media Network