Σαμαράς σε υπουργούς: "Μη θριαμβολογείτε. Πρώτος στόχος η ρύθμιση των χρεών με τους ιδιώτες"

21-10-2011-ΑΘΗΝΑ-Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ  Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ// ΔΗΛΩΣΕΙΣ.(EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
21-10-2011-ΑΘΗΝΑ-Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ// ΔΗΛΩΣΕΙΣ.(EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι είπε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο πρώτο υπουργικό μετά το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας. Αρχίζει η διαδικασία για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ζήτησε να σταματήσουν οι θριαμβολογίες

Αυστηρές εντολές στους υπουργούς του, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της δόσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς  ζήτησε επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και τόνισε ότι θα πρέπει να συναφθεί μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στα υπουργεία και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ώστε να διευθετηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Πρόκειται για ποσό 9,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 850 εκατομμύρια είναι επιστροφές φόρων.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Επίσης ζήτησε την επιτάχυνση για την εφαρμογή των όρων που έχει υπογράψει η Ελλάδα και πρόσθεσε ότι κάθε υπουργείο θα πρέπει να επιβλέπει τον προϋπολογισμό του για να προλαβαίνει τον μηχανισμό αυτόματων περικοπών.

Ζήτησε ακόμα να υπάρξει συνεργασία των υπουργών για να προχωρήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε μέρος αυτού να χρησιμοποιηθεί σε διορθώσεις ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τέλος, ζήτησε από τους υπουργούς του να μη θριαμβολογούν και επαίνεσε τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι έχει κάνει "τιτάνιο έργο".

SHARE:

24Media Network