Σαμαράς: "Το νέο κούρεμα ανοίγει τον δρόμο για τις εκλογές"

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ (EUROKINISSI / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ (EUROKINISSI / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα

"Σημαντική" και "θετική" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Από την Κύπρο, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσκεψης, ο κ. Σαμαράς δήλωσε, πως "η απόφαση απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή της παρουσία και ανοίγει τον δρόμο για εκλογές".

"Σε αυτή την απόφαση", όπως είπε, "η στάση της ΝΔ υπήρξε καθοριστική. Χωρίς τη θετική μας ψήφο, σήμερα δεν θα υπήρχε η δυνατότητα ούτε κουρέματος του ελληνικού χρέους, ούτε μείωσης του κόστους δανεισμού της χώρας, ούτε σύναψης ενός νέου δανείου".

Ακόμη, όπως σχολίασε, η εν λόγω απόφαση αναδεικνύει τη μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ του 1ου και του 2ου Μνημονίου και καταδεικνύουν την ορθότητα της επιλογής της ΝΔ.

"Σήμερα, κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας, ασάφειας και παλινωδιών που άνοιξε πριν δύο χρόνια η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της. Η χώρα κερδίζει χρόνο και ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας", πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται, ότι η συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας προβλέπει τη δανειοδότηση της Ελλάδας με 130 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 και τη μείωση του χρέους κατά 107 δισ. ευρώ μέσω του PSI.

Παράλληλα όμως, θέτει μια σειρά από υποχρεώσεις στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Eurogroup: Συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

107 δισ. ευρώ θα μειωθεί το εθνικό χρέος

SHARE:

24Media Network