Σαμαράς - Βενιζέλος στο Μαξίμου για το ''δεύτερο κύμα'' κινητικότητας

Σαμαράς - Βενιζέλος στο Μαξίμου για το ''δεύτερο κύμα'' κινητικότητας
EUROKINISSI

Συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης υπό τον Αντώνη Σαμαρά για το συντονισμό του δεύτερου κύματος της κινητικότητας

Στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Ευ.Βενιζέλου, συνεδριάζει στις 10:00 την Τρίτη, το κυβερνητικό σύμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης.

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας, καθώς και η αξιολόγηση δομών και προσωπικού, όπως και τα οργανογράμματα των υπουργείων.

Το συντονισμό της συζήτησης έχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης και στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ακόμα οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος.

Στόχος της σύσκεψης είναι να διαπιστωθεί πως προχωρά η μεταρρύθμιση, να ελεγχθεί αν τηρούνται οι προθεσμίες, αλλά και να ασκηθεί πίεση στους υπουργούς που κωλυσιεργούν και δεν καταρτίζουν τις λίστες για την κινητικότητα των υπαλλήλων στα υπουργεία τους.

Οι προθεσμίες που έχει θέσει η τρόικα είναι ασφυκτικές. Μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα πρέπει όπως συμφωνήθηκε, να μπουν σε κινητικότητα 4.200 υπάλληλοι. Στο δεύτερο κύμα, του Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να τεθούν υπό το ίδιο καθεστώς επιπλέον 8.300 υπάλληλοι, και τον Δεκέμβριο άλλοι 14.500 δημόσιοι υπάλληλοι.

Προκειμένου να διευκολυνθεί ο έλεγχος της προόδου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοίμασε έναν ειδικό φάκελο, τον οποίο παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, που επέστρεψε τη Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα

Μητσοτάκης: Σε κινητικότητα 4.200 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Ιουλίου

SHARE:

24Media Network