Διαλύει τις φήμες ο Σαμαράς: Υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες ο Δήμας

ΑΘΗΝΑ-Την «Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2014» παρουσίασε σήμερα Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014  η ΕΣΕΕ. Την παρουσίαση της έκθεσης προλόγισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης// Ομιλία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Την «Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2014» παρουσίασε σήμερα Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 η ΕΣΕΕ. Την παρουσίαση της έκθεσης προλόγισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης// Ομιλία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές να μετρήσουν τις συνέπειες της επιλογής τους από εδώ και εμπρός και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χωρά πίσω στην απειλή εξόδου από το ευρώ. Αναφέρθηκε σε "έσχατη μάχη"

Της Βίκυς Σαμαρά

Τα σενάρια περί αντικατάστασης του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας απέρριψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια της ΕΣΕΕ.

Αιτιολόγησε ταυτόχρονα την επίσπευση της προεδρικής εκλογής ως πράξη ευθύνης μπροστά στην πολιτική αβεβαιότητα (πράξη που όπως σημείωσε χαιρέτησε ήδη η Κομισιον ως δημοκρατική απόφαση) και κάλεσε τους βουλευτές να μετρήσουν τις συνέπειες των επιλογών τους από εδώ και εμπρός όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κάλεσε επίσης τους βουλευτές να πάρουν την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κόσμος και οι αγορές δε θέλουν εκλογές και αναφέρθηκε στην πτώση του χρηματιστηρίου για δεύτερη συνεχή ημέρα, την όποια απέδωσε στο ότι οι άγορες φοβούνται τα σχέδια της αντιπολίτευσης.

"Δε χρειάζεται εμείς να πούμε τίποτα, ο τρόμος που προκαλούν τα λέει όλα", σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την αντιπολίτευση γνήσιο οπαδό της ανελεύθερης οικονομίας και του κρατισμού, που θα οδηγήσει τη Ελλάδα πίσω στην απειλή εξόδου από το ευρώ.

Απέδωσε μάλιστα τα σενάρια αντικατάστασης του κ. Δήμα πριν την τρίτη ψηφοφορία σε προσπάθεια αποδόμησης της εξαιρετικής όπως είπε υποψηφιότητας του από την αξιωματική αντιπολίτευση και τόνισε πως ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος και τις τρεις φορές.

"Το μεγάλο δίλημμα θα παραμείνει: Εκλογές όταν κανείς δεν θέλει ή όχι;. Ο κόσμος θα τιμωρήσει οποίον εκβιάσει πρόωρες" πρόσθεσε και υποστήριξε ότι κάποιοι δίνουν την έσχατη μάχη για να ξαναγυρίσει η Ελλάδα σε τέλμα, καταλήγοντας ότι ήρθε η ώρα της αληθείας και της ευθύνης για όλους.

Την ομιλία του πρωθυπουργού παρακολουθήσαν οι βουλευτές Παναγιώτης Μέλας και Βασίλης Οικονόμου. Παρόντες επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Σταθάκης

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκιίδης στο χαιρετισμό του απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά του υπενθύμισε ότι την πρώτη φορά που ήρθε σε εκδήλωση της Συνομοσπονδίας ήταν όταν εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, τη δεύτερη φόρα έγινε πρωθυπουργός και "η τρίτη ο,τι σημαίνει" όπως είπε. Ευχαρίστησε επίσης τον πρωθυπουργό για την προσπάθειά του να σώσει τη χωρά εδώ και δυο χρονιά και του απένειμε βραβείο με αφορμή τα 20 χρόνια της ΕΣΕΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Σταύρος Δήμας, υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

H Μαρίκα, η παραίτηση Δήμα και ο πεθερός του Βενιζέλου

SHARE:

24Media Network