Σαν σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύτηκε τη Λιάνη – “Χτυπήστε εμένα όχι τη Δήμητρα!”

Σαν σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύτηκε τη Λιάνη – “Χτυπήστε εμένα όχι τη Δήμητρα!”
Γάμος Ανδρέα Παπανδρέου και Δήμητρας Λιάνη EUROKINISSI

Στις 13 Ιουλίου 1989 ο 70χρονος Ανδρέας και η 35χρονη Δήμητρα παντρεύονται στην Πολιτεία, αφού πλέον είχε εκδοθεί και το διαζύγιο με τη Μαργαρίτα.

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον γάμο του 70χρονου τότε Ανδρέα Παπανδρέου με τη 35χρονη Δήμητρα Λιάνη, σε μια τελετή που “στεφάνωσε” το πιο πολύκροτο love story της μεταπολίτευσης.

Ο πολιτικός που θεσμοθέτησε τον πολιτικό γάμο στην Ελλάδα νυμφεύθηκε τη Λιάνη με γάμο θρησκευτικό στην Ελευθερώτρια της Πολιτείας. Ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Ήταν ο τρίτος γάμος του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Είχαν προηγηθεί οι γάμοι του με τη Χριστίνα Ρασιά και τη Μαργαρίτα Τσαντ.

Την ίδια εποχή έβγαιναν τα πρωτοσέλιδα της Αυριανής με τη Λιάνη γυμνή, ενώ ο Τύπος είχε στηλιτεύσει τον Παπανδρέου για τη βίλα της οδού Αγράμπελης στην Εκάλη, με δημοσιεύματα να γράφουν πως το ζευγάρι είχε δαπανήσει υπέρογκα ποσά για την ανέγερσή της, εν μέσω πολιτικών – οικονομικών σκανδάλων.

Τότε ο Ανδρέας είχε πει το θρυλικό πλέον “χτυπήστε εμένα κι όχι τη Δήμητρα”.

Η σχέση τους είχε αρχικά αποκαλυφθεί μέσα από παραπολιτικά δημοσιεύματα. Η Λιάνη ήταν αεροσυνοδός στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος το ’82 με εισήγηση του ξαδέρφου της Γιώργου Λιάνη, ενώ η σχέση ξεκίνησε το 1986 και επισημοποιήθηκε δύο χρόνια μετά με το περιβόητο νεύμα.

Ήταν όταν ο Ανδρέας επέστρεφε από το Λονδίνο μετά από εγχείρηση καρδιάς.

Το 1993, μετά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Λιάνη ανέλαβε το γραφείο του πρωθυπουργού με τον Ανδρέα να είναι βαριά άρρωστος, κάτι που και πάλι είχε προκαλέσει σειρά επικριτικών δημοσιευμάτων.

Η Αυριανή έγραφε ότι η Λιάνη “εκμεταλλευόταν τον βαριά άρρωστο Ανδρέα Παπανδρέου και κυβερνούσε την Ελλάδα με μία “αυλή” πιστών υποτακτικών που περιελάμβανε φίλες της αεροσυνοδούς της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μοντέλα, καθώς και αξιωματικούς της Ε.Υ.Π. και της προσωπικής φρουράς του Ανδρέα Παπανδρέου”.

Ωστόσο, πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης επιτέθηκαν στα δημοσιεύματα και συμπαραστάθηκαν στην Δήμητρα Λιάνη, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες.

Μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου (23 Ιουνίου 1996) η Δήμητρα Λιάνη απασχόλησε πάλι τον Τύπο με δημοσιεύματα γύρω από την τύχη της βίλας της οδού Αγράμπελης.

Τον Ιανουάριο του 2007 η Δήμητρα Λιάνη αποφάσισε να γκρεμίσει τη βίλα της οδού Αγράμπελης, και να τη δώσει αντιπαροχή, καθώς και να παραδώσει μέρος του αρχείου του Ανδρέα Παπανδρέου στην Βουλή των Ελλήνων. Το αρχείο του το διεκδικούσε και το ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα