Σαντορινιός: Περιορίστηκε κατά 99% η διαρροή από το Αγία Ζώνη ΙΙ

Συνέντευξη τύπου του κλιμακίου των Υπυργών Νίκου Τόσκα, Χρήστου Σπίρτζη και Νεκτάριου Σαντορινιού, που βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί της Κω. Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνέντευξη τύπου του κλιμακίου των Υπυργών Νίκου Τόσκα, Χρήστου Σπίρτζη και Νεκτάριου Σαντορινιού, που βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί της Κω. Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός ανέφερε πως η απορρύπανση γίνεται βάσει χρονοδιαγράμματος

«Η διαρροή πετρελαίου από το πλοίο «Αγία Ζώνη 2» έχει περιοριστεί κατά 99% και με το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζεται οποιαδήποτε πιθανότητα να επεκταθεί» υπογράμμισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 είπε ότι όλα κινούνται μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, τουλάχιστον για την ορατή ζημιά.

Αναφερόμενος στις ευθύνες για το ναυάγιο, τόνισε ότι γίνεται ΕΔΕ και θα αποδοθούν ευθύνες όπου και να διαπιστωθούν.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρχει και θεσμική θωράκιση, καθώς αλλάζουν όλα στο θέμα των εκδόσεων πιστοποιητικών για το αξιόπλοο των πλοίων.

Ακούστε το ηχητικό:

SHARE:

24Media Network