Σχέδιο έκτακτης ανάγκης αν κλείσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης αν κλείσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας
Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ειδομένη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016. Στην Ειδομένη βρίσκονται εγκλωβιισμένοι σχεδόν 4.000 άνθρωποι στον καταυλισμό και άλλοι περίπου 1.500 να περιμένουν σε βενζινάδικο του Πολυκάστρου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποιο είναι το "plan b" που σχεδιάζει η κυβέρνηση για να ανταποκριθεί σε ένα ενδεχόμενο μεγάλης διάρκειας "σφραγίσματος" των συνόρων

Οι εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα είναι ραγδαίες σε καθημερινή βάση και όπως όλα δείχνουν η πίεση που ασκείται ήδη από τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα έχει κινητοποιήσει την κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως χθες κατατέθηκε στην Ε.Ε σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που τα βόρεια σύνορα της χώρας κλείσουν και στη χώρα εισρεύσει πολλαπλάσιος αριθμός μεταναστών από τον σημερινό.

Στο σχέδιο αναφέρονται οι ανάγκες και η χρηματοδότηση που θα χρειαστεί η χώρα σε υλικά, κόστος διατροφής και διαμονής των μεταναστών, υπηρεσίες, ακόμα και προσλήψεις που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε υπαλλήλους και βοηθητικό προσωπικό στα κέντρα φιλοξενίας.

Όπως είναι φυσικό αφορά έναν μεγάλο αριθμό μεταναστών που υπολογίζονται πως τους επόμενους μήνες θα βρεθούν στη χώρα, αν αλλάξουν οι συνθήκες στο πιο δραματικό.

¨Κάνουμε την διπλωματία που πρέπει, κάνουμε τις επαφές που πρέπει και βοηθάμε τους ανθρώπους που πρέπει¨, τόνιζε  κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στο NEWS 247 που γνωρίζει τις διαβουλεύσεις που γίνονται για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα