Σχέδιο επαναφοράς των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς

Σχέδιο επαναφοράς των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς
EUROKINISSI

Το υπουργείο Άμυνας επεξεργάζεται την επαναφορά των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς από την ερχόμενη χρονιά. Θα υποβληθεί για έγκριση στην Τρόικα

Σχέδιο επαναφοράς των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς για το 2014, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εξασφαλιστούν από την περαιτέρω περικοπή των εξοπλιστικών προγραμμάτων, επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας έλαβε  το ''πράσινο φως'' από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου θα υποβληθεί επισήμως στην Τρόικα.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως οι στρατιωτικοί μέσα στα τελευταία τρία χρόνια έχουν χάσει το μισό τους εισόδημα. Περισσότερο έχουν πληγεί οι πολύτεκνοι και όσοι υπηρετούν στην παραμεθόριο και όσο αυξάνονται τα χρόνια υπηρεσίας.

Ωστόσο, η ''χαριστική βολή'' έχει δοθεί στα χαμηλόβαθμα στελέχη που η οικονομική κρίση τους κατάσταση βρίσκεται από 28% έως 40% κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας.

Το παράδοξο στους στρατιωτικούς είναι ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των μελών της οικογένειας, αλλά και τα χρόνια υπηρεσίας, τόσο αυξάνονται οι περικοπές των πληρωτέων αποδοχών.

Έτσι, όσοι στρατιωτικοί είχαν περισσότερα από δύο παιδιά, είδαν να θυσιάζονται δύο ολόκληροι μισθοί στο βωμό της ''φορολογικής μεταρρύθμισης και της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης''.

Επιπλέον, η κατάργηση των Πάγιων Ημερών Εκτός Έδρας που δίδονταν ως αποζημίωση μέρους των δεδουλευμένων και πέραν των καθοριζομένων από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία υπερωριών, επέφερε μείωση του συνολικού ετήσιου εισοδήματος των στρατιωτικών κατά μέσο όρο 5%.

Μικρότερη ήταν η μείωση που προκλήθηκε από την κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση ισοδυναμεί με ένα σημερινό μηνιαίο μισθό.

SHARE:

24Media Network