Σε εκδήλωση με τον Πρόεδρο Τραμπ ο Νότης Μηταράκης

Σε εκδήλωση με τον Πρόεδρο Τραμπ ο Νότης Μηταράκης

Στο Κογκρέσο βρέθηκε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ και ήταν ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που βρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση  “National Prayer Breakfast”

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση του Αμερικανικού Κογκρέσου, βρέθηκε ο Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας. Την πρώτη Πέμπτη του Φεβρουαρίου οργανώνεται στην Ουάσιγκτον το National Prayer Breakfast, μια ετήσια εκδήλωση, που ξεκίνησε το 1952 με οικοδεσπότες τις δύο πτέρυγες του Αμερικανικού Κογκρέσου, Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς. Οι προσκεκλημένοι συζητάνε περί πολιτικής και οικονομίας, μέσα σε ένα πλαίσιο ηθικής και θρησκευτικής πίστης, ανεξαρτήτως δόγματος.

Βασικός ομιλητής είναι κάθε χρόνο ο Πρόεδρος των Ηνωμένων, καθώς και ένα άτομο η ταυτότητα του οποίου κρατείται μυστική και ανακοινώνεται λίγο πριν την εκδήλωση. Φέτος, βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Gary Haugen, ιδρυτής και επικεφαλής του International Justice Mission, μιας διεθνούς οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Σε εκδήλωση με τον Πρόεδρο Τραμπ ο Νότης Μηταράκης

Ο Πρόεδρος Τραμπ στη φετινή εκδήλωση, μίλησε για το έργο που κάνει η κυβέρνησή του κατά των θρησκευτικών διώξεων και του εμπορίου ανθρώπων, και υπέρ της επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνία και των υιοθεσιών.

Σε εκδήλωση με τον Πρόεδρο Τραμπ ο Νότης Μηταράκης

Οι παρευρισκόμενοι είναι προσκεκλημένοι του Αμερικανικού Κογκρέσου. Είναι αμερικανικές και διεθνείς προσωπικότητες της πολιτικής και της οικονομίας. Επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, ενώ προφανώς χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης και φιλίας των αμερικανικών αρχών.

Σε εκδήλωση με τον Πρόεδρο Τραμπ ο Νότης Μηταράκης

Ένας από αυτούς ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος ήταν όπως μαθαίνουμε και ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που προσεκλήθη φέτος.

Σε εκδήλωση με τον Πρόεδρο Τραμπ ο Νότης Μηταράκης

Σημειώνεται ότι ο κ. Μηταράκης βρίσκεται σε πολυήμερη επίσκεψη στην Αμερική, όπου συναντήθηκε με μέλη της Ελληνικής και Χιακής κοινότητας, Ομογενείς Γερουσιαστές και με αμερικανούς αξιωματούχους, ενώ ήταν ομιλητής στην Αμερικανική Γερουσία με θέμα τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις εξελίξεις στην περιοχή, επισκέφθηκε το State Department, όπου είχε συναντήσεις με το Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών κ Ντάνιελ Σμιθ και την Διευθυντή Νοτιοανατολικής Ευρώπης κα. Yuri Kim, καθώς και την Παγκόσμια Τράπεζα, όπου συναντήθηκε με τον κ. Patrizio Pagano, Διευθυντή αρμόδιο για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η οικονομία και οι προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά και το μεταναστευτικό.   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Νέα Δημοκρατία
SHARE: