Γενικό Λογιστήριο Κράτους: Τόσα μας χρωστούν οι Γερμανοί από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

Πρός αποκατάσταση της αλήθειας το πρακτορείο EUROKINISSI οφείλει να διευκρινίσει τα εξής: 
 Ουδέποτε πραγματοποιήσαμε ειδική φωτογράφιση (καμπάνια) για την Πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Οι φωτογραφίες (πορτραίτα) της Προέδρου από το περιστύλιο της βουλής,που καταχωρήθηκαν στο σύστημά μας στις 23 Ιουλίου 2015 και ώρα 16:06 ήταν στα πλαίσια φωτογραφικής κάλυψης της επίσκεψης του Κύπριου προέδρου της βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου (κατά την διάρκεια της υποδοχής του από την πρόεδρο) με τον οποίον και συναντήθηκε αμέσως μετά στο γραφείο της.
Καταχωρήθηκαν δε -ξεχωριστά-διότι εστάλησαν λόγω φόρτου εργασίας του συναδέλφου που κάλυψε το θέμα, αρκετά αργότερα από την ώρα που αυτό καταχωρήθηκε αρχικά.
 Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή σκοπιμότητα,δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
 Η αντικειμενικότητα,το επαγγελματικό ήθος και η αξιοπιστία του πρακτορείου μας από την ίδρυσή του έως και σήμερα είναι οι λόγοι που μας έχουν καθιερώσει στην αγορά ως ένα από τα μεγαλύτερα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία στην Ελλάδα,Πέμπτη 25 ιουνίου 2015 (EUROKINISSI PHOTO PRESS AGENCY)
Πρός αποκατάσταση της αλήθειας το πρακτορείο EUROKINISSI οφείλει να διευκρινίσει τα εξής: Ουδέποτε πραγματοποιήσαμε ειδική φωτογράφιση (καμπάνια) για την Πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οι φωτογραφίες (πορτραίτα) της Προέδρου από το περιστύλιο της βουλής,που καταχωρήθηκαν στο σύστημά μας στις 23 Ιουλίου 2015 και ώρα 16:06 ήταν στα πλαίσια φωτογραφικής κάλυψης της επίσκεψης του Κύπριου προέδρου της βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου (κατά την διάρκεια της υποδοχής του από την πρόεδρο) με τον οποίον και συναντήθηκε αμέσως μετά στο γραφείο της. Καταχωρήθηκαν δε -ξεχωριστά-διότι εστάλησαν λόγω φόρτου εργασίας του συναδέλφου που κάλυψε το θέμα, αρκετά αργότερα από την ώρα που αυτό καταχωρήθηκε αρχικά. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή σκοπιμότητα,δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η αντικειμενικότητα,το επαγγελματικό ήθος και η αξιοπιστία του πρακτορείου μας από την ίδρυσή του έως και σήμερα είναι οι λόγοι που μας έχουν καθιερώσει στην αγορά ως ένα από τα μεγαλύτερα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία στην Ελλάδα,Πέμπτη 25 ιουνίου 2015 (EUROKINISSI PHOTO PRESS AGENCY) EUROKINISSI

Από το σύνολο αυτό των οφειλών, υπολογίζεται ότι πληρώθηκε μόλις το 1,5% στην Ελλάδα, καθώς η Γερμανία έπαψε να πληρώνει μετά την Συνδιάσκεψη της Λωζάννης - οπότε υπήρξε παραίτηση των μεγάλων δυνάμεων από τις επανορθώσεις

Σε εννέα δισεκατομμύρια ανέρχονται οι γερμανικές οφειλές έναντι της Ελλάδας, από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών (Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) που συνέταξε την Έκθεση για τον "Προσδιορισμό Αξιώσεων από τις Γερμανικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο".

Όπως ενημέρωσε η Γ. Χαλούλου, που ερευνά εκ μέρους του ΓΛΚ το αρχείο σχετικά με τις οφειλές της Γερμανίας από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οφειλή εκτιμάται σε σχεδόν 486 εκ., ήτοι σε σημερινές τιμές 9 δισ. ευρώ, σε σημερινές τιμές. Το ποσό αυτό, αντιστοιχεί στο 0,4% των συνολικών επανορθώσεων που θα έδινε η Γερμανία, μετά την λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, σε 37 δόσεις και δυνητικά ακόμα 22 δόσεις (εφόσον δηλαδή η γερμανική οικονομία ευημερούσε).

Από το σύνολο αυτό των οφειλών, υπολογίζεται ότι πληρώθηκε μόλις το 1,5% στην Ελλάδα, καθώς η Γερμανία έπαψε να πληρώνει μετά την Συνδιάσκεψη της Λωζάννης - οπότε υπήρξε παραίτηση των μεγάλων δυνάμεων από τις επανορθώσεις.

Για την Ελλάδα όμως, που δεν υπέγραψε τα κείμενα, οι διεκδικήσεις παραμένουν ενεργές. Σχετικώς με τις οφειλές προς ιδιώτες η κ. Χαλούλου είπε πως δόθηκαν 47 εκ. μάρκα, από τα 120 εκ. μάρκα που διεκδικούσαν (σε τιμές του 1952).

Στην συνεδρίαση παρενέβη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος, Μ. Σούσης, ο οποίος ανέφερε ότι για το Ολοκαύτωμα υφίσταται συνολική ευθύνη της Γερμανίας κι όχι μόνο των Ναζί.

Η αναφορά του αυτή στάθηκε αφορμή για να πει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πως τα εγκλήματα αυτά συντελέστηκαν λόγω της τυφλής πειθαρχίας που επιβλήθηκε. "Να το θυμόμαστε αυτό σε μια περίοδο που η πειθαρχία επιχειρείται να επιβληθεί ως πανευρωπαϊκή αξία", συμπλήρωσε.

Εξάλλου, κατά την ροή της συζήτησης η πρόεδρος της Βουλής, άφησε αιχμές για τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, λέγοντας πως ενώ υπάρχει ανοιχτή δικογραφία, παραμένει στη θέση του και επικαλέστηκε το παράδειγμα του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Αθανασόπουλου, που όπως είπε, όταν του ασκήθηκε δίωξη, παραιτήθηκε.

Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την εκτίμηση πως μπορεί οι θεσμοί να επιθυμούν την παραμονή του.

Την ερχόμενη Πέμπτη στην Βουλή το πόρισμα για το χρέος

Η εθνική αντιπροσωπεία και τα πολιτικά κόμματα θα τοποθετηθούν για τα προκαταρκτικά πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας. Αναμένεται σύντομα αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιουλίου θα συζητηθεί – κατά πάσα πιθανότητα- στην Βουλή το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος, ενώ το ζήτημα αυτό αποτελεί – όπως διαφαίνεται- ένα από τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Στην ημερομηνία αυτή φέρεται να έχει καταλήξει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι σχετικό αίτημα διατύπωσαν στις 19 Ιουνίου στην Βουλή 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Βουλής. Όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν στην επιστολή σχολιάζοντας το πόρισμα «προκύπτει ότι για το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους είναι μη νόμιμο, απεχθές ,δεν ευθύνεται ο λαός μας για αυτό και επιπλέον είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σε κρίση δημοσίου χρέους της χώρας μας με στόχο κυρίως την διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών».

SHARE:

24Media Network