Σε Φάρσαλα και Αλμυρό η Γεννηματά – Τα μέτρα που ζήτησε να εφαρμοστούν

Σε Φάρσαλα και Αλμυρό η Γεννηματά – Τα μέτρα που ζήτησε να εφαρμοστούν

Στις πληγείσες περιοχές που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές από τον "Ιανό" βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά. Τόνισε την ανάγκη για καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και αποζημιώσεις των πληγέντων.

Την περιοχή των Φαρσάλων που έχει πληγεί από την κακοκαιρία επισκέφτηκε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μετά την περιοδεία της στην Καρδίτσα και τις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας.

Η κ. Γεννηματά είδε από κοντά τις ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή των Φαρσάλων και έπειτα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Φαρσάλων, Μάκη Εσκίογλου, τοπικούς φορείς, αλλά και μέλη της ΝΕ του κόμματος.

Κατά την συνάντηση ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή, διαπιστώνοντας ότι το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο. Μεταξύ άλλων είπε ότι χρειάζεται σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και πως θα ξαναζωντανέψει η περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει άμεση καταγραφή, αποκατάσταση των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποκατασταθούν οι υποδομές και κυρίως οι δρόμοι, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας που έχει ήδη προταθεί από το ΚΙΝΑΛ για την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Επίσης επανέλαβε ότι έχει καταθέσει αίτημα στη Βουλή ζητώντας την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, ώστε να κληθούν οι αρμόδιοι υπουργοί και να ενημερώσουν σχετικά με το τι μέτρα θα ληφθούν για τις πληγείσες περιοχές, ενώ τόνισε ότι τα κλιμάκια του ΚΙΝΑΛ θα είναι τακτικά παρόντα στη περιοχή και το επόμενο διάστημα.

Και στον Αλμυρό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Μετά την επίσκεψη της στα Φάρσαλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατευθύνθηκε προς τον Αλμυρό για να δει από κοντά το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία και στη περιοχή της Μαγνησίας.

Η Φώφη Γεννηματά αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τις καταστροφές από τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, υπογράμμισε ότι τα μέτρα ανακούφισης που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, αλλά δεν τα θεωρεί ως ικανά και αρκετά, ώστε ο Αλμυρός αλλά και οι υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον «Ιανό», να επιστρέψουν γρήγορα στην κανονικότητα.

Χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι “ο Αλμυρός, όπως και η Καρδίτσα και τα Φάρσαλα που επισκέφτηκα νωρίτερα χρειάζονται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να μπορέσουν να ξαναμπούν σε μια φυσιολογική ζωή. Για να μην εκτιναχθεί η ανεργία. Χρειάζονται στήριξη οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις, οι αγρότες, μέχρι την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. Η στήριξη αυτή για να έχει αποτέλεσμα δεν πρέπει να εξαντληθεί στα οριζόντια μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν, αλλά εξατομικευμένα. Με ρευστότητα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, με επιδότηση της εργασίας, αλλά και με άμεση αποζημίωση των καταστροφών και ιδιαίτερα στους παραγωγούς, που αντιμετωπίζουν τούτη την ώρα σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει με την ίδια την επιβίωσή τους”.

Παράλληλα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ήδη αίτημα στη Βουλή για τη σύγκληση των επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής- Εμπορίου, προκειμένου να δεσμεύσει τους αρμόδιους υπουργούς για την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανακούφιση των πληγέντων, από τον κρατικό προϋπολογισμό, το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, το οποίο που έχει συνδράμει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι “ζητούμε με την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, έτσι ώστε να έρθουν στη Βουλή όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και να δεσμευτούν για συγκεκριμένα μέτρα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για τη δέσμευση συγκεκριμένων πόρων, αλλά και για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και θα παρακολουθώ προσωπικά η ίδια τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των δεσμεύσεων που θα αναληφθούν, διότι σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί. Θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά τους επόμενους μήνες την πορεία των έργων”.

Επίσης η κ. Γεννηματά δήλωσε έκπληκτη από το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι περιοχές της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα, για να προσθέσει πως υπάρχει άμεση ανάγκη εθνικού σχεδιασμού για τον τρόπο με τον οποίο θα παρεμβαίνει στο εξής η Πολιτική Προστασία. Στο σημείο αυτό η ίδια εκτίμησε πως θα πρέπει επίσης να αλλάξει ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός των έργων προκειμένου να μην βρεθούμε ποτέ ξανά στην ίδια δύσκολη κατάσταση. Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται εδώ όχι μόνο για να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους και να αναδείξει τα προβλήματα, αλλά κυρίως για να δεσμευτούμε απέναντί σας ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και την πίεση στην κυβέρνηση, μέχρι να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα υπέρ των πολιτών που έχουν πληγεί», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η Φώφη Γεννηματά συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Αλμυρού και τοπικούς παράγοντες επισκέφθηκε και περιοχές που έπαθαν μεγάλες ζημιές γύρω από την πόλη του Αλμυρού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα