Σε φάση ολοκλήρωσης το αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης

Σε φάση ολοκλήρωσης το αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης

Τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο

Του Δημήτρη Μπαλή

Το μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, προχωρά με συστηματικό τρόπο και εντός χρονοδιαγράμματος. Τα έργα τόσο για την πρώτη γραμμή όσο και για την επέκταση στην Καλαμαριά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι χρόνοι δοκιμαστικής λειτουργίας (2019) και εμπορικής λειτουργίας (2020), είναι δεδομένοι.

Σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Θεόδωρο Παπαδόπουλο και εργαζόμενους στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «το έργο μπήκε στην τελική ευθεία, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται και ευχόμαστε στους μηχανικούς που μελέτησαν, συμμετέχουν και κατασκευάζουν το έργο και στους εργαζόμενους να καμαρώσουν σε λίγο καιρό την ολοκλήρωσή του. Σε ποσοστό 90% έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πολιτικού μηχανικού και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι εργασίες εγκατάστασης του ηλεκτρολογικο-μηχανικού εξοπλισμού. Θα γίνει προσπάθεια όλοι οι συγκοινωνιακοί φορείς της Θεσσαλονίκης να στεγαστούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις αυτού του χώρου και του ΟΑΣΘ, εφόσον θα είναι ένας οργανισμός και του ΟΣΕΘ (τουλάχιστον η διοίκηση και οι  διοικητικές υπηρεσίες) και προφανώς θα κρατήσει κάποια γραφεία και η Αττικό Μετρό για τις επεκτάσεις του έργου που θα γίνουν, για να μην νοικιάζουμε δεξιά και αριστερά κτίρια».

Καταλήγοντας, ο υπουργός ανέφερε ότι «του χρόνου, την ίδια εποχή, τέτοιο καιρό, θα έχουμε τα βαγόνια μέσα στο κτίριο, μέσα στο κέντρο, και θα μπορείτε να παρακολουθήσετε το Κέντρο Ελέγχου που θα ελέγχεται από εκεί όλη η λειτουργία του, με το αυτόματο σύστημα που έχει προβλεφθεί για το μετρό Θεσσαλονίκης.»

SHARE:

24Media Network