"Κλειδώνει" η νέα ηγετική ομάδα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Greek Prime Minister, Alexis Tsipras, delivers a speech at the Parliamentary Group of Syriza at the Greek Parliament, Athens, Greece on June 16, 2015. /          , ,   16  2015.
Greek Prime Minister, Alexis Tsipras, delivers a speech at the Parliamentary Group of Syriza at the Greek Parliament, Athens, Greece on June 16, 2015. / , , 16 2015. SOOC

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα για τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Ποια ονόματα ακούγονται. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Στις 2.30 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την ανοιχτή ομιλία του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές του θέτοντας τις προτεραιότητες για την υλοποίηση της συμφωνίας, εν΄όψει και των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή.

Οι συζητήσεις δεν έχουν καταλήξει ακόμα όσον αφορά τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο προεδρείο της κοινοβολευτικής ομάδας και όλα αναμένεται να συζητηθούν στην κλειστή συνεδρίαση των 145 βουλευτών που θα ακολουθήσει.

Για το προεδρείο της Βουλής, δίπλα στον Νίκο Βούτση, αναμένεται να τοποθετηθούν στην θέση του Α΄ Αντιπροέδρου ο Τάσος Κουράκης και στην θέση του Β΄ και Γ΄ Αντιπροέδρου ο Γιώργος Βαρεμένος και η Χαρά Καφαντάρη.

Δεν φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι συζητήσεις για τους 3 κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους με τους Μάκη Μπαλαούρα ή την Τασία Χριστοδουλοπούλου από τους ¨53+¨, αλλά και τον Κώστα Μπάρκα να είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν ακουστεί.

Για τη θέση του Γραμματέα τη Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Χρήστος Μαντάς εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο, αν και στις τελευταίες ώρες έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα χρειαστεί να τοποθετηθεί ακόμα και κάλπη μέσα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι βουλευτές θα ορίσουν και τους νέους προέδρους των διαρκών επιτροπών της Βουλής που θα μετέχουν και στη διάσκεψη των προέδρων. Ο πρώην Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αθαναςίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τοποθετηθεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής στη θέση του Γιώργου Θαλάσση.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network