Σε οικονομικό φόρουμ στη Β. Ιταλία ο Αλέξης Τσίπρας

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Συμμετοχή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σε οικονομικό φόρουμ στη Β. Ιταλία

"Ο συσχετισμός δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη" είναι ο τίτλος ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο 40ο οικονομικό φόρουμ, που οργανώνει σήμερα, Παρασκευή, αύριο και μεθαύριο στο Cernobbio της Ιταλίας, κοντά στο Κόμο, το ίδρυμα Ambrosetti-The European House.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα θα ενταχθεί στον κύκλο συζητήσεων υπό τον γενικό τίτλο:

"Η ατζέντα για να αλλάξει η Ευρώπη", και είναι προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο, στις 09:30 (τοπική ώρα).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις του κόμματος για την πορεία της Ελλάδας και της Ε.Ε. και να σχολιάσει τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του κόμματος για άμεση αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, ώστε να καταστεί δυνατή η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ευρώπης.

Θα επισημάνει ως επιτακτική ανάγκη το τρίπτυχο άμεσος τερματισμός της λιτότητας, συνολική ρύθμιση των χρεών της ευρωζώνης, καθώς και ένα ευρωπαϊκό "New Deal" για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και οι Ζαν Κλoντ Τρισέ, Γιεργκ Άσμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι "η πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο εγγράφεται στην πεποίθηση που έχει εδραιωθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την άνοδο της Αριστεράς".

(Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network