Σε παλιό στρατόπεδο στο Ρουφ και όχι στο Φάληρο οι μεγάλες δίκες

Αναβλήθηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής,λόγω της τριήμερης αποχής των δικηγόρων για το ασφαλιστικό,Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016
Αναβλήθηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής,λόγω της τριήμερης αποχής των δικηγόρων για το ασφαλιστικό,Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 EUROKINISSI

Σύσκεψη στο Μαξίμου με Φλαμπουράρη, Παρασκευόπουλο, Δούρου, καθώς η περιφερειάρχης δεν ήθελε το δικαστικό μέγαρο στο παραλιακό μέτωπο. Παρέμβαση από Ποτάμι . Τη λύση έδωσε ο... Καμμένος.

Σε ανενεργές παλαιές εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας στο Ρουφ και όχι στο χώρο του beach volley στο Φάληρο θα δημιουργηθεί τελικά το δικαστικό μέγαρο που θα φιλοξενεί τις μεγάλες δίκες όπως αυτή της Χρυσής Αυγής.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκου Φλαμπουράρη, του υπουργού Δικαιοσύνης Νικου Παρασκευόπουλου και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

Η κ. Δούρου, η οποια διαφωνούσε με τη δημιουργία δικαστικού μεγάρου στο παραλιακό μέτωπο, καθώς για τον προτεινόμενο χώρο υπάρχει από την πλευρά της περιφέρειας προγραμματισμός εκτεταμένου σχεδίου ήπιας ανάπτυξης, το οποίο μάλιστα όπως έλεγαν πηγές της Περιφέρειας είναι έτοιμο να ξεκινήσει, ανάπτυξε τον από κοινού με τους παρακείμενους δήμους σχεδιασμό της περιφέρειας για την ευρύτερη περιοχή. Τόνισε δε, την αναγκαιότητα μιας συνολικής ορθολογικής αξιοποίησης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της παραλιακής περιοχής η οποία, όπως επισήμανε, «δεν αποτελεί ορθή επιλογή για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου».

Για το θέμα της παραχώρησης του ακινήτου είχαν κάνει νωρίτερα ερώτηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές Γ. Μαυρωτάς (Αττικής), Γ. Αμυράς, Γρ. Ψαριανός (Β΄ Αθηνών) και Σπ. Λυκούδης (Α’ Αθηνών), προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο.

Το Ποτάμι έθετε το ερώτημα εάν η ρύθμιση " που υποβαθμίζει όλο το παραλιακό μέτωπο και βρίσκεται κοντά σε πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων και πλησίον στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα και αποκλειστικά για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών; Ή μήπως οι σκέψεις της κυβέρνησης είναι και για άλλες χρήσεις, όπως φιλοξενίας κρατουμένων ή προσωρινής κράτησής τους;"
Απάντηση στις αντιδράσεις για τη χρήση μέρους των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Φαλήρου για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών έδωσε πάντως ο κ.Παρασκευόπουλος, χαρακτηρίζοντας τις δικαστικές αίθουσες ως "κοσμήματα των πόλεων" προσθέτοντας ότι δεν κατανοεί "ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μια μετατόπισή τους".

"Τα δικαστήρια, ναοί της δικαιοσύνης, είναι κοσμήματα των πόλεων. Το κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται, ούτε σαν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, ούτε σαν ταφόπλακα της ανάπτυξης. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους τα δικαστικά μέγαρα αποτελούν σημεία αναφοράς. Εξάλλου η εύρυθμη και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί όρο κι όχι εμπόδιο της ανάπτυξης. Κατηγορούμε τον δυτικό οικονομισμό, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει τοποθετήσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης στο βάθρο που της ανήκει.

Η ελληνική κοινωνία εδώ και ένα χρόνο βιώνει τις δυσκολίες, τις οποίες προξενεί η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων ιδίως δικών. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό", είπε ο κ.Παρασκευόπουλος και ευχαρίστησε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος τελικά έδωσε τη λύση. " Είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μια μετατόπισή τους" σημείωσε ο κ.Παρασκευόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απάντηση Παρασκευόπουλου για τη χρήση του beach volley στο Φάληρο

Βρέθηκε αίθουσα για τις μεγάλες δίκες

SHARE:

24Media Network