Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό καλεί η Λαϊκή Ενότητα

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ"
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
ΑΘΗΝΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Για να μην περάσει -όπως σημειώνει- ο νέος αντιασφαλιστικός Αρμαγεδδώνας

Οι μειώσεις συντάξεων «οδηγούν πλέον σε απόλυτη οικονομική εξαθλίωση, όχι μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και τις οικογένειές τους», αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης, σε δήλωσή του σχετικά με τις σημερινές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας για το ασφαλιστικό, και τονίζει: «Ο λαός και η νεολαία, με παλλαϊκό ξεσηκωμό, μπορούν να αποτρέψουν τον νέο αντιασφαλιστικό Αρμαγεδδώνα και να προωθήσουν τη μεγάλη αντιμνημονιακή δημοκρατική ανατροπή που σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαία».

Ο κ. Στρατούλης αναφέρει ότι οι συναντήσεις του κ. Κατρούγκαλου με τους πολιτικούς αρχηγούς «γίνονται μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί μια επίπλαστη επικοινωνιακή εικόνα ότι η κυβέρνηση "συζητά, προτείνει, ακούει, ενημερώνει" τους πάντες για το ασφαλιστικό», ενώ μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών -δηλαδή των συντάξεων- κατά 2,25 δισ. ευρώ το 2015-2016 είναι προδιαγεγραμμένη στο 3ο μνημόνιο.

«Είναι φανερό ότι γι’ αυτό τον λόγο δεν κλήθηκε από την κυβέρνηση -κατά παράβαση κάθε θεσμικής δεοντολογίας- η Λαϊκή Ενότητα σε αυτές τις συναντήσεις, η οποία βεβαίως δεν υπήρχε περίπτωση ούτε να συμμετέχει ως πολιτική γλάστρα ούτε να συναινέσει σε ένα τέτοιο πολιτικό παιχνίδι κοροϊδίας και εξαπάτησης του λαού» σημειώνει ο κ. Στρατούλης και κάνει λόγο για «μικροπολιτικά νάζια της δήθεν αντιπολίτευσης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ)», «για το ποιος θα φορτωθεί το πολιτικό κόστος του νέου σφαγιασμού των συντάξεων, που από κοινού με την κυβέρνηση αποδέχτηκαν με τη θετική ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο».

«Η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί ότι οι μειώσεις συντάξεων, με όποιον τρόπο και αν γίνουν, οδηγούν πλέον σε απόλυτη οικονομική εξαθλίωση, όχι μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και τις οικογένειές τους, που ζουν από τις ήδη πενιχρές συντάξεις τους. Ο λαός και η νεολαία, με παλλαϊκό ξεσηκωμό, μπορούν να αποτρέψουν τον νέο αντιασφαλιστικό Αρμαγεδδώνα και να προωθήσουν τη μεγάλη αντιμνημονιακή δημοκρατική ανατροπή που σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαία» καταλήγει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network