Σε προεκλογικό κλίμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε προεκλογικό κλίμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Επιτάχυνση με στόχο την κάλπη θα ζητήσει στην Π.Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Την επιτάχυνση των ρυθμών θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Εντός του Δεκεμβρίου αναμένονται τα ψηφοδέλτια του κόμματος

Σε άκρως προεκλογικό κλίμα συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις μία ημέρα αφότου ο Αλέξης Τσίπρας (προ)κάλεσε για πολλοστή φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προκηρύξει εκλογές και δύο ημέρες μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος που ασχολήθηκε με την επιτάχυνση των ρυθμών της προεκλογικής προετοιμασίας.

Θυμίζουμε ότι μόλις χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του σε οικονομικό συνέδριο, αναφερόμενος στην πρόσφατη ατάκα του πρωθπουργού περι του ότι “μυρίζει εκλογές” σημείωσε πως “ο πρωθυπουργός δεν μυρίζει τις εκλογές, τις προκηρύσσει. Εάν υπάρχει ανάγκη να πάμε σε εκλογές, πρέπει να πάμε σε εκλογές. Και νομίζω ότι θα ήταν καλύτερη δυνατή εξέλιξη και για τη δημοκρατία και για την οικονομία και για τον τόπο. Να ορίσει την ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης και να μην αφήνει τον τόπο σε μια διαρκή πολιτική αβεβαιότητα με τη δική του παρουσία στον ρόλο του Πρωθυπουργού με ημερομηνία λήξης”. Δήλωσε μάλιστα αισιόδοξος για την πολιτική αλλαγή που θα επέλθει λέγοντας πως είναι “αναγκαιότητα για να επανέλθουμε στη θεσμική ομαλότητα, για να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία και το κράτους δικαίου, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί. Αλλά είναι και μια αναγκαιότητα για να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα, που αποτελεί προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας”.

Τα ψηφοδέλτια

Αυτά ενώ την Δευτέρα πραγματοποιήθκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με την Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την επίσπευση των διαδικασιών για την ανάδειξη υποψηφίων στις εκλογές και την ολοκλήρωση του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία διαμόρφωσης των ψηφοδελτίων του κόμματος, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται πλήρη προεκλογική ετοιμότητα από την αρχή του 2023. Βασικό κριτήριο για την συγκρότησή τους θα είναι η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων ώς κομβικό στοιχείο που θα οδηγήσει στην εκλογική νίκη αλλά και η αποτύπωση της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα αυτό διαχειρίζεται η επιτροπή που έχει εδώ και μήνες συγκροτηθεί ενώ τον τελευταίο λόγο θα έχει ο πρόεδρος του κόμματος. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ηχηρές εκπλήξεις και την παρουσία προσωπικοτήτων ευρείας αποδοχής στα ψηφοδέλτια, σε κάποιες περιπτώσεις και με σημαντικό τεχνοκρατικό πρόσημο.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να αποτιμηθούν οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, αλλα κυρίως να δοθεί το μήνυμα της επιτάχυνσης των ρυθμών επικοινωνίας του κόμματος με την κοινωνία. Το παράδειγμα άλλωστε θα δώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας νέο γύρο περιοδειών στην χώρα, ενώ ήδη έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις σε κομβικούς νομούς όπου η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένει σημαντική άνοδο των ποσοστών της.

Όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Εκτιμούν μάλιστα ότι ο χρόνος της κάλπης πλέον δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την πρωθυπουργική βούληση. Όπως έχει δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης “σχεδιάζει τη διαφυγή του μέσω της προκήρυξης εκλογών πριν αρχίσει να κλείνει ασφυκτικά ο κλοιός των αποκαλύψεων” για τις υποκλοπές. Τονίζοντας πως “δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν. Το αντίθετο θα ήταν είδηση, αν επιχειρούσε να τηρήσει τα λεγόμενά του και να εξαντλήσει τη τετραετία. Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι δε μπορεί άλλο να σταθεί”.

Πακέτο θετικών προτάσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας από τον τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση Eurokinissi

Διασπάθιση δημόσιου χρήματος

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν και μία ακόμη παράμετρο: Αυτή της συνεχούς διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Φαινόμενο που φαίνεται να οξύνεται καθώς πλησιάζουν οι εκλογές και …ο χρόνος μοιάζει να πιέζει. Έτσι μετά την υπόθεση Πάτση, τις απευθείας αναθέσεις, την υπόθεση Μαραβέγια και σειρά αλλων, ήρθε και η χθεσινή αποκάλυψη του τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα δοθούν – και μάλιστα από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης – 17,6 εκατομμύρια σε έναν μόνον σύμβουλο μέσω δύο συμβάσεων των 15 και 2,6 εκατομμυρίων. Αυτά υπο τον γενικό τίτλο της “παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και συμβουλών σε θέματα διαχείρισης” όπως και “νομικών συμβουλών”. Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του ο Αλέξης Χαρίτσης αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης αποκλειονται συστηματικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα