Σεισμός στην κυβέρνηση με τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία

Σεισμός στην κυβέρνηση με τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία
ΒΟΥΛΗ-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- Επιτροπή οικονομικών υποθέσεων για ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ. Στη φωτογραφία ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης .(EUROKINISSI) Eurokinissi

Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση των ανέργων δημιουργεί τριγμούς στην κυβέρνηση. "Θα το εξετάσουμε" δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας. "Δεν μας καλύπτει η δήλωση", απαντά ο Σαχινίδης

Σε μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση ενόψει της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου την Κυριακή, εξελίσσεται η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να εντάξει σε αυτό, τροπολογία για την ανεργία.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο οποίος φέρεται ενοχλημένος από την “ξαφνική” ιδέα του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κοστολογήσει την πρόταση, ώστε να ψηφιστεί μαζί με τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου.

“Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση ανέργων σε δήμους και Περιφέρειες, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι εύκολο να γίνει σε μια μέρα, αλλά θα το κάνουμε” ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και πρόσθεσε:

Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πως τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ για την κοστολόγηση της τροπολογίας – και εφόσον κάτι τέτοιο ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, η τροπολογία θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Στην αντίθετη περίπτωση, η τροπολογία θα συμπεριληφθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

“Αυτή την ώρα γίνεται συνεργασία των υπουργείων, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε έως αύριο, εάν όμως δεν μπορέσουμε εγώ προσωπικά δεσμεύομαι και η κυβέρνηση ότι το Υπουργείο Εργασίας θα φέρει μια σχετική διάταξη σε αμέσως επόμενο νομοσχέδιο. Αν είμαστε έτοιμοι, μπορεί να την κάνουμε δεκτή και αύριο”, είπε χαρακτηριστικά.

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ

“Δεν μας καλύπτει η δήλωση Στουρνάρα”, ανέφερε προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών επί του πολυνομοσχεδίου κατά την οποία αναφέρθηκε στην τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία.

“Δεν φέρνουμε την πρότασή μας για την ανεργία για επικοινωνιακούς λόγους. Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι θα ανακουφίσει 200.000 οικογένειες” είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) κατά την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα