Σενάρια για πρόταση μομφής κατά Βούτση από ΝΔ

Σενάρια για πρόταση μομφής κατά Βούτση από ΝΔ
Ο Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Οι προτάσεις δυσπιστίας δεν προαναγγέλλονται, ακόμη και έναντι μια κυβέρνησης που το τέλος της έχει πια προαναγγελθεί, σημειώνουν πηγές της ΝΔ

Στο γαλάζιο παρασκήνιο επανέρχεται ως σενάριο το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία τον έχει καλέσει να μην επιτρέψει την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ώστε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος (και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης) να διατηρήσει τα προνόμια του ως πολιτικός αρχηγός ακόμη και μετά τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

“Είναι εύλογα τα δημοσιογραφικά σενάρια για πρόταση μομφής στον πρόεδρο της Βουλής, καθώς ο κ. Βούτσης οικειοθελώς σήμερα υποβίβασε τον εαυτό του σε ρόλο ικέτη του κ. Παπαχριστόπουλου, μήπως και διασώσει την κυβέρνηση Τσίπρα” ανέφεραν γαλάζιες πηγές σιβυλλικά και προσέθεταν: “Ως γνωστόν, ωστόσο, οι προτάσεις δυσπιστίας δεν προαναγγέλλονται, ακόμη και έναντι μια κυβέρνησης που το τέλος της έχει πια προαναγγελθεί.”

Εν τω μεταξύ ο κ.Μητσοτάκης απο την Πάτρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά του κ.Βούτση, τον οποίο κάλεσε να μην αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, τονίζοντας ότι διαφορετικά θα είναι ένα “πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου”.

Υπογράμμισε επίσης ότι: “Δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη. Όπως και δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια κατάντια”.

Εάν η ΝΔ κάνει πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής, αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει στη συνέχεια πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ωστόσο το ζήτημα είναι, όπως και με το δίλημμα πρότασης δυσπιστίας πριν την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ότι οι γαλάζιοι γνωρίζουν ότι η πρόταση μομφής κατά Βουτση θα πέσει στο κενό, ενώ μάλιστα η συγκεκριμένη διαδικασία δε θα καθυστερήσει καν πχ τη ρύθμιση υπέρ Καμμένου ή την ψήφιση του πρωτοκολλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ καθώς διαρκεί περίπου τρεις ώρες.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι στη ΝΔ το εισηγούνται και αν και δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, δεν έχει ακόμη αποκλειστεί και κατηγορηματικά. Ωστοσο δεν είναι κατά πληροφορίες και το πιθανότερο σενάριο, αφού άλλωστε όπως αναφέρθηκε δεν έχει πιθανότητες να περάσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα