Σφαγή για Αποστολάκη: Για σταλινισμό κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Μαξίμου

Σφαγή για Αποστολάκη: Για σταλινισμό κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Μαξίμου
Eurokinissi

“Ο Σταλινισμός ζει” σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι ο Αποστολάκης αρχικά ήταν αποστάτης για το ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία άξιο στέλεχος που παγιδεύτηκε. Η πολιτική κόντρα για τον ανασχηματισμό συνεχίζεται

Δεν έχει τέλος το σίριαλ με το ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος… αποδόμησε τον ανασχηματισμό, αποφασίζοντας εκ των υστέρων να μην αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας μετά την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να τον κατακεραυνώσει το Μαξίμου ως δειλό.

Η πολιτική αντιπαράθεση όμως συνεχίζεται. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ που είχε αρχικά αφήσει αιχμές για “αποστασία”, εν συνεχεία εγκωμίασε τον κ. Αποστολάκη για την άρνηση του. Η δε ΝΔ θεωρεί αυτή την αλληλουχία αντιδράσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως απόδειξη των εκβιστικών χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο το σαμποτάζ σε μία κίνηση που το Μαξίμου παρουσίασε ως κίνηση συναίνεσης από την πλευρά Μητσοτάκη.

“Μέσα σε δύο ώρες, από ένας αποστάτης που εξαγοράστηκε, ο κ. Αποστολάκης μετατράπηκε, στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα «άξιο στέλεχος» που παγιδεύτηκε. Όταν αποδέχθηκε την πρόταση συναίνεσης, καθυβρίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα χειρότερα λόγια. Όταν ύστερα από τις απειλές δείλιασε, δεν τήρησε το λόγο του και «συνεμορφώθη προς τας κομματικάς υποδείξεις», επαινείται. Ο Σταλινισμός ζει” σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είχε ενημερωθεί νωρίτερα σήμερα για την απόφαση του πρωθυπουργού τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Φώφη Γεννηματά, καθώς και ότι φυσικά ο κ. Αποστολάκης είχε αποδεχθεί τον ορισμό του στο νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ο ίδιος ο κ.Αποστολάκης σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τον… παγίδευσε η κυβέρνηση και ότι τον είχε διαβεβαιώσει πως υπήρχε συναίνεση. Το Μαξίμου όμως καρφώνει με τη σειρά του τον κ. Αποστολάκη, αναφέροντας ότι όχι μόνο του είχε τηλεφωνήσει ο πρωθυπουργός χθες και ο ναύαρχος είχε αποδεχθεί την πρόταση του, αλλά και ότι είχε απαντήσει στην πρόσκληση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την ορκωμοσία. Και ότι μόνο μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγορούσε για αποστασία άλλαξε στάση ο κ. Αποστολάκης.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχικά υποστηρίξει ότι την περασμένη Δευτέρα ο κ. Αποστολάκης είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τη θέση του Νίκου Χαρδαλιά. Σύμφωνα με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μία τέτοια επιλογή δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά σε αποστασία. Από το ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν επίσης ότι ο κ.Αποστολάκης είχε διαβεβαιώσει τον κ.Τσίπρα ότι δε θα δεχόταν. Ο ναύαρχος που έχει διατελέσει υπουργός Εθνικής Αμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση Καμμένου στη συνέχεια υποστήριξε ότι παγιδεύτηκε από τον πρωθυπουργό και δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση του εφόσον δεν υπάρχει ευρύτερη συναίνεση και από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα