Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τη …μη εκλογή Τσίπρα από τη βάση!

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου EUROKINISSI

"Ο κ. Τσίπρας προτιμά να παραμένει κολλημένος 'με τους λίγους' στην καρέκλα, παρά να εκτεθεί στην κρίση των πολλών" αναφέρει η Νέα Δημοκρατία. "Ο κ. Μητσοτάκης για να γίνει αρχηγός της ΝΔ χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει την βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μεϊμαράκη" απαντά η Κουμουνδούρου.

Σφοδρή σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοινώσεων, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην εκλεγεί από την βάση του κόμματος, αλλά από το Συνέδριο, όπως προβλέπει έως τώρα το Καταστατικό  της Κουμουνδούρου.

Με ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Τετάρτης, η Νέα Δημοκρατίας τονίζει:

«Ο κ. Τσίπρας προτιμά να παραμένει κολλημένος “με τους λίγους” στην καρέκλα, παρά να εκτεθεί στην “κρίση των πολλών”.

Τόσο εμπιστεύεται την κρίση τους.

Ζαλισμένος στον χορό των “έξι βημάτων”, δηλώνει ότι δεν χρειάζεται “καμία εκλογή από τη βάση”...

Σε αντίθεση με την απευθείας εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν 405.000 συμπολίτες μας και την καθιέρωση μέσα από το καταστατικό του κόμματός μας, θητείας για τον πρόεδρο.

Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν τι είναι προοδευτικό και τι όχι».

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η Κουμουνδούρου απάντησε ως εξής στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος:

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να μη μας θυμίζει τον τρόπο εκλογής του γιατί για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει τη βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μειμαράκη.

Επίσης, αν ποτέ καταφέρει να πετύχει έστω κατ' ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τόσο στο κόμμα του όσο και διεθνώς, τότε να μας κάνει υποδείξεις.

Υ.Γ. Ας μην ξεχάσει σήμερα που θα συναντήσει την Α. Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς

Χρήστος Πρωτόπαπας: Καθαρή συζήτηση για τον εκλογικό νόμο τώρα

SHARE: