Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για τις άδειες

Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για τις άδειες

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τι θα περιέχει η σημερινή τροπολογία για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων από την κυβέρνηση στο ΕΣΡ και με ποιόν τρόπο ελπίζει η κυβερνητική πλειοψηφία να άρει τις αντιστάσεις της ΝΔ

Το μεσημέρι θα ψηφιστεί η τροπολογία για το άρθρο 2Α του νόμου 4339 που μετέφερε τις αρμοδιότητες των τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση σε μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να άρει την καχυποψία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το τοπίο, πάντως εξακολουθεί να είναι «θολό» με την ΝΔ να επανέρχεται στην αρχική σκληρή γραμμή της που θέλει την συνολική κατάργηση του νόμου Παππά.

ADVERTISING

Ο υπουργός Επικρατείας χθες το απόγευμα ενημέρωσε αρκετούς βουλευτές του κόμματος σχετικά με την τροπολογία που θα κατατεθεί, η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα χωρίζεται σε δυο σκέλη.

1. Το πρώτο κομμάτι θα μιλά για επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ με τον κ. Παππά να ξεκαθαρίζει χθες το βράδυ στη Βουλή, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πως ενδεχόμενη κατάργηση του νόμου θα σημαίνει αυτομάτως απαίτηση συγκεκριμένων αξιώσεις των υπερθεματιστών από το δημόσιο. Διευκρίνισε πως η κυβέρνηση μιλά για «αναστολή» και όχι για «κατάργηση» επειδή ακόμα δεν υπάρχει η επίσημη απόφαση του ΣτΕ.

Στη σημερινή συζήτηση αναμένεται να γίνει πολύ κουβέντα για το συγκεκριμένο σημείο με την κυβέρνηση να πιέζεται να προχωρήσει σε περαιτέρω αλλαγές.

2. Η τροπολογία θα αναφέρει πως από εδώ και πέρα ο αριθμός των αδειών θα δίνεται με την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

Με αυτή την προσθήκη στο κυβερνητικό στρατόπεδο ευελπιστούν να άρουν την όποια καχυποψία υπάρχει από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης  σχετικά με το νόμο Παππά και τον ορισμό του αριθμού (4) των αδειών.

Την ίδια στιγμή το βλέμμα της κυβέρνησης είναι ήδη στραμμένο στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων τη Δευτέρα το μεσημέρι. Ο πρόεδρος της Βουλής έχει ξεκινήσει έναν εκτεταμένο γύρο επαφών με όλα τα κόμματα και η πλειοψηφία αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επιμείνει στα πρόσωπα που έχει ήδη προτείνει αφήνοντας, όμως και εδώ «ανοιχτό παράθυρο» για 1-2 αλλαγές.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων προς τον κ. Παππά αν την Δευτέρα αισθάνεται αισιόδοξος πως θα συγκροτηθεί ΕΣΡ εκείνος δήλωσε πως πρέπει να ερωτηθεί η ΝΔ και ότι αν το επιθυμεί η αξιωματική αντιπολίτευση το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα συγκροτηθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες, ΕΣΡ
SHARE:

24Media Network