Συνάντηση Μητσοτάκη-Μάας με μηνύματα στην Τουρκία

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μάας με μηνύματα στην Τουρκία
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας Eurokinissi

Στην Αθήνα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας. Μετά τις συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια, θα μεταβεί στην Τουρκία. Προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Αν. Μεσόγειο.

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας ώστε να μειωθεί η ένταση στην περιοχή. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρωτοβουλία της Γερμανίας ως προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ συμβάλλει θετικά σε αυτή την κατεύθυνση.

Η ατζέντα των συζητήσεων του κ. Μάας στις επαφές που θα έχει με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια περιλαμβάνει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και την κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης “Gymnich” των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Το απόγευμα , ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Τουρκία.

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας Eurokinissi

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Δευτέρα η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε τη “λύπη” της για την παράταση της τουρκικής NAVTEX, ενώ προειδοποίησε ότι η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο επιβαρύνει την σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και ενδεχόμενη κλιμάκωσή της θα έχει ακόμη βαρύτερες συνέπειες.

“Λυπούμαστε για αυτή την ανακοίνωση της Τουρκίας. Από την δική μας σκοπιά, η παράταση των σεισμολογικών ερευνών του τουρκικού πλοίου εκεί αποτελεί στην παρούσα κατάσταση βήμα προς την λάθος κατεύθυνση, διότι αυτό που τώρα χρειαζόμαστε είναι μηνύματα αποκλιμάκωσης”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παράταση της NAVTEX από την πλευρά της ‘Αγκυρας μέχρι τις 27 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται στο Βερολίνο το ‘Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα