Σιωπητήριο στον ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Κασσελάκης

Διαβάζεται σε 2'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
INTIME

Τι δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην καταληκτική τοποθέτηση του στην Κεντρική Επιτροπή.

Απόπειρα για πολιτικό σιωπητήριο στην δημόσια σφαίρα ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στην κριτική που δέχθηκε στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνοντας ότι αυτό αφορά το σύνολο των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως δήλωσε από το βήμα «δεσμεύομαι ότι από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στην συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε τα όργανα να συνεδριάζουν όλη την ώρα και τον Αύγουστο αν χρειαστεί». Έθεσε όμως το εξής ζήτημα: Πρέπει – είπε – «να συμφωνήσουμε όλοι μας ότι μέσα στα όργανα μπορείτε να πείτε ότι θέλετε» αλλά «αν όμως είστε σε δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα των οργάνων χωρίς να εφαρμόζεται το καταστατικό που διαχωρίζει την προσωπική θέση,  τότε προφανώς τα μέλη και ο πρόεδρος να πάρουν θέση».

Πρόσθεσε πως «αυτό δεν είναι απειλή, είναι κοινή λογική» λέγοντας πως «όταν συνεδριάζουμε θα σας ακούω, αλλά σεβόμαστε το κόμμα μας έμπρακτα από εδώ και πέρα όλοι μας». Να επισημάνουμε ότι με βάση το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του έχουν δικαίωμα να εκφράζουν προσωπικές απόψεις όμως οφείλουν να διευκρινίζουν ποια είναι η επίσημη θέση του κόμματος.

Ζήτησε επίσης «να μην τροφοδοτούμε την προπαγάνδα ότι προτείνω ρευστοποίηση των οργάνων» υποστηρίζοντας πως «προτείνω μια ανοιχτή διαδικασία» με βάση την οποία το κόμμα «θα μπορέσει να αποφασίσει για όργανα και αποδοτικά όργανα». Τόνισε πως «ρευστοποίηση του κόμματος δεν πρόκειται να υπάρξει, ρευστοποίηση των οργάνων δεν πρόκειται να υπάρξει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα