ΣΥΡΙΖΑ για 25η Μαρτίου: Η Ελληνική Επανάσταση θυμίζει ότι προϋπόθεση της Ειρήνης είναι η Δικαιοσύνη

ΣΥΡΙΖΑ για 25η Μαρτίου: Η Ελληνική Επανάσταση θυμίζει ότι προϋπόθεση της Ειρήνης είναι η Δικαιοσύνη
Έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη INTIME NEWS

"Στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε ξανά η Ελληνική Επανάσταση παραμένει σταθερός οδηγός για το μέλλον" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου.

“Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε έναν θρίαμβο της Ελευθερίας και της αυτοδιάθεση των λαών. Υπήρξε η αρχή ενός νέου κόσμου, ιδίως στην Ευρώπη, ο οποίος τελικά σηματοδοτήθηκε από την Ισότητα και τη Δημοκρατία”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο μήνυμα του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αναφέρει ότι “έχουν περάσει 201 χρόνια από εκείνη την ημέρα που αποτέλεσε το σύμβολο μιας πολύπλευρης εθνικής γιορτής. Αλλά παράλληλα τότε γράφτηκε ένα κρίσιμο κεφάλαιο στο οποίο επιστρέφει όποιος επιθυμεί με διάθεση φιλαλήθειας και ευθύτητα να αναστοχαστεί για την πορεία του ελληνικού λαού μέσα στην Ιστορία”.

Αφού επισημαίνει ότι “ο Αγώνας του ’21, όπως έχει ειπωθεί, ήταν κι ένας ‘αγώνας της μνήμης εναντίον της λήθης’ κακών κειμένων και συχνά επαναλαμβανόμενων μοτίβων πολιτικής κακοδαιμονίας”, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι “στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε ξανά η Ελληνική Επανάσταση παραμένει σταθερός οδηγός για το μέλλον, χωρίς να έχει χάσει το προνόμιο να αποτελεί διεθνές παράδειγμα ανεξαρτησίας”.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει στο μήνυμα της ότι “η καταπίεση και η άσκηση βίας σε έναν λαό από μια μεγαλύτερη δύναμη εξουσίας δεν μπορεί να είναι η λύση για την ειρήνη και τη σταθερότητα, σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου” και σημειώνει ότι “η Ελληνική Επανάσταση θυμίζει ότι προϋπόθεση της Ειρήνης είναι η Δικαιοσύνη”. “Η καταπίεση και η άσκηση βίας απέναντι σε έναν λαό όπως συμβαίνει σήμερα με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί”, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, “αυτό σημαίνει σεβασμό στην αυτοδιάθεση των λαών και στο δικαίωμα τους στην ειρήνη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα